Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jelínek: Na NBA se ještě necítím

Děčín - Syn nejlepšího střelce české historie, reprezentant David Jelínek se po perném létě připojil k národnímu týmu. "Pauzu" přitom měl rušnou - přes letní ligu se snažil probojovat do NBA. Tam se sice nedostal, ale basketbalista se snu nevzdává a znovu se zkusí do soutěže dostat v příštích letech.

Basketbal
zdroj: ISIFA/EPA

"Zatím se budoucnost řeší. Momentálně nic nevím, takže čekám, jak se to vyvrbí. Slyšel jsem něco o Seville, každopádně dokud něco nenabídnou a já to nepodepíšu, tak nic není jisté. Aktuálně jsem volný hráč a nemám tým," řekl Jelínek poté, co se připojil k národnímu mužstvu na soustředění v Děčíně.

Možnost reprezentovat si nerozmyslel ani přesto, že má za sebou hodně namáhavé léto. Po konci sezony v Badaloně zamířil do USA, kde v Los Angeles nejprve individuálně trénoval, než si ho vybral Dallas, aby za něj hrál v letní lize.

"Fyzicky jsem samozřejmě unavený z toho věčného cestování, zápasů, trénování. Bylo to náročné, ale už dopředu jsem byl rozhodnutý reprezentovat a nic to nemohlo změnit. I přes únavu se to snažím brát pozitivně a chci pomoci týmu, jak nejlépe budu umět," prohlásil jedenadvacetiletý křídelní hráč.

Jelikož ho v červnu při jeho poslední možnosti nedraftoval žádný z celků NBA, rozhodl se zkusit si tamní angažmá vybojovat během letní ligy. Šanci mu dal Dallas. S ním nejdříve pět dní trénoval a pak za týden odehrál pět zápasů, v nichž v průměru odehrál sedm minut a dal 5,2 bodu.

"Ze začátku to vypadalo docela týmově, pak už to ale bylo spíše o tom, že se chtěl každý hráč hodně předvést. Navíc se hrálo hodně přes dva hráče, které měl Dallas draftované. My tam nebyli úplně jen do počtu, ale více míčů šlo přes ně," popsal Jelínek.

I tak ale dostal určité šance. "A snad jsem je i využil. Jsem rád, že jsem zasáhl do všech zápasů. Je to zkušenost, americký basket je tvrdší. Do budoucna mi to hodně dalo. Kontakty teď budu zvládat lépe," míní Jelínek.

Sice mu žádný z klubů NBA smlouvu nenabídl, ale syn nejlepšího střelce historie české ligy Josefa Jelínka se snu o NBA nevzdává. "Bylo by hezké, kdyby se to povedlo. Ale nemyslím si, že jsem už teď připravený na NBA, takže asi zůstanu ještě v Evropě a uvidíme do budoucna, jestli se něco povede. Ať už do Dallasu, nebo jinam. Určitě bych tu šanci využil. Nevylučuji ani možnost, že bych za rok letní ligu znovu zkusil," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články