Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jednapadesát bodů, z toho deset trojek. Curry velel obratu Warriors

New York - Basketbalista Stephen Curry z Golden State odehrál nejlepší utkání v sezoně: k výhře Warriors 128:114 nad Dallasem ve středu pomohl 51 body, z toho deseti trojkami. Vstup do zápasu přitom nejlepšímu celku ligy vůbec nevyšel, v závěru první čtvrtiny už Golden State dokonce prohrával 18:40.

Utkání Golden State Warriors - Dallas Mavericks (Stephen Curry vlevo)
zdroj: ČTK/AP autor: Marcio Jose Sanchez

Pak ale začal úřadovat šestadvacetiletý Curry. Po třech čtvrtinách už měl na kontě devět trojek a 41 bodů a Warriors těsně vedli. Když se pak hosté pokusili o zvrat, dorazil je Curry dalšími deseti body. Tým Golden State dal celkem 19 trojek. (VIDEO)

"Začali jsme strašně, ale pak nám to tam naštěstí začalo padat z dálky a dostali jsme se zpátky do zápasu. Spoluhráči mě výborně hledali a mně se dařilo, tak jsem střílel a střílel. Nebylo to nic zvláštního," okomentoval Curry druhý nejlepší výkon kariéry. Předloni nastřílel newyorským Knicks ještě o tři body více.

Důležitý souboj o play-off sehrály Oklahoma City a New Orleans. Oklahomští Thunder prohráli čtyři z posledních šesti zápasů, znovu jim chyběl Kevin Durant, ale duel s Pelicans vzal na sebe Russell Westbrook a vyrovnáním osobního rekordu 45 bodů dotáhl tým k výhře 102:91. (VIDEO)

"Jen jsem se snažil hledat cesty, jak nás udržet v zápase a pomoci k výhře. Věděli jsme, že tohle je pro nás kritický zápas, který musíme zvládnout," řekl Westbrook.

Pelicans vedli šest minut před koncem 91:89, ale pak se Westbrook se Sergem Ibakou postarali o šňůru 13 bodů, která zlomila zápas ve prospěch Oklahomy. V pátek čeká týmy odveta.

Nejlepší klub Východní konference Atlanta Hawks se po skončení dlouhé vítězné série znovu naladil na pozitivní vlnu. Jeff Teague v souboji rozehrávačů přestřílel 26 body Johna Walla z Washingtonu a Hawks porazili Wizards 105:96. (VIDEO)

Nejlepší střelec ligy James Harden z Houstonu nastřílel do koše Chicaga 27 bodů a Rockets i bez zraněného Dwighta Howarda zvítězili 101:90. Jimmy Butler v dresu poražených Bulls dal také 27 bodů, ale v důležitých chvílích nedokázal Hardena v obraně zastavit. V druhé čtvrtině dal populární "vousáč" dokonce 13 bodů v řadě. (VIDEO)

Memphis si připsal už osmou výhru v řadě, Grizzlies zdolali Utah na jeho palubovce 100:90. Favorit předčil soupeře hlavně pod košem, kde kralovala dvojice Marc Gasol, Zach Randolph. Španělský pivot zaznamenal 23 bodů, Randolph si připsal double double za 18 bodů a 11 doskoků. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Atlanta - Washington 105:96, Boston - Denver 104:100, Golden State - Dallas 128:114, Houston - Chicago 101:90, Indiana - Detroit 114:109, Milwaukee - LA Lakers 113:105 po prodl., Minnesota - Miami 102:101, New Orleans - Oklahoma City 91:102, San Antonio - Orlando 110:103, Toronto - Brooklyn 93:109, Utah - Memphis 90:100.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články