Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jedenáctý ročník charitativní akce Každý koš pomáhá vynesl přes 180 tisíc

Praha - Celkem 182 419 korun vynesl jedenáctý ročník akce Každý koš pomáhá. Další pokračování sportovní charity tradičně pořádaly Národní basketbalová liga, Česká televize a premiérově také nadace Konto Bariéry. Pomáhaly tentokrát nejen nastřílené body a hodnocené akce, ale i dárcovské SMS od fanoušků.

Národní basketbalová liga
zdroj: ČT4 autor: František Géla

Ligoví hráči, kteří přispívali desetikorunou za každý svůj bod v jednom z domácích utkání, a kluby, jež pomohly stokorunou za každý bod svého týmu ve vybraném zápase, se složily na celkem 121 200 korun. Více než domluvenou částku se rozhodly věnovat Nymburk, Děčín, Pardubice a Jindřichův Hradec.

Generální partner NBL, pojišťovna Kooperativa, přispěla za všechny smeče (71) či "alley-oopy" (16) v 22 zápasech sledovaného období včetně Utkání hvězd celkovou částkou 51 tisíc korun a fanoušci se podíleli skrze dárcovské SMS částkou téměř 10 tisíc korun.

Příjemkyněmi finanční pomoci byly v letošním ročníku dvě slečny - Jana Hanová, která je uvázána na invalidní vozík a po zhoršení zdravotního stavu potřebuje nový mechanický vozík, a Míša Švajdová, jež se zotavuje po úrazu, který utrpěla po střetu s tramvají.

"Svým přístupem všichni účastníci prokazují dlouhodobě vysokou míru solidarity a dokazují, že jim nejsou lhostejné osudy ostatních," ocenil společné dobročinné úsilí Tomáš Kotrč, předseda Asociace ligových klubů NBL.

Zdroj
cbf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články