Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jedenáctizápasová šňůra Houstonu skončila na Dallasu a zářícím Dončičovi

Houston v NBA po jedenácti výhrách zaváhal a prohrál s Dallasem 107:125. Postaral se o to Luka Dončič, který nastřílel 47 bodů a přidal dvanáct doskoků a sedm asistencí. 

Luka Dončič
zdroj: Reuters

Houston ztrácí v Západní konferenci už dvě výhry na desáté Golden State Warriors, kteří zvítězili 117:113 nad San Antoniem. Tabulku vede Oklahoma City, která vyhrála 113:112 v New Yorku, když tři vteřiny před koncem zápas rozhodl Shai Gilgeous-Alexander.

Houston měl nejlepší formu ze všech týmů v soutěži a dotíral na desátou příčku zajišťující účast v předkole play-off. Jenže doma proti Dallasu byl bez šance. Už první čtvrtinu prohrál o 12 bodů, když Dončič dal sám 22 bodů, a Mavericks postupně navýšili vedení až na 29 bodů. Kyrie Irving nastřílel 24 bodů.

"Když se bavíme o nejlepších hráčích světa, tak jeden z nich dnes ukázal, proč mezi ně patří. Luka udal tón v útoku. Skvěle četl jejich obranu. Je to Picasso," ocenil Dončiče trenér Dallasu Jason Kidd. "Oni všechno přebírali, tak bylo na mně a Kyriem, abychom byli agresivní," řekl Dončič, který mimo jiné trefil devět trojek a upevnil si pozici nejlepšího střelce soutěže.

Střelecky se v neděli blýskli také Paul George, který 41 body pomohl Los Angeles Clippers k výhře 130:118 nad Charlotte, a LeBron James. Devětatřicetiletý nejlepší střelec v historii ligy 40 body řídil vítězství Los Angeles Lakers na hřišti Brooklynu 116:104. Brooklyn nadále ztrácí pět výher na desátou příčku Východní konference, kterou drží Atlanta s českým reprezentantem Vítem Krejčím a je blízko postupu do předkola play-off.

K tomu se přiblížil i Golden State, který využil zaváhání Houstonu. Warriors sice nezačali dobře a prohrávali se San Antoniem už o 13 bodů, ale ve třetí čtvrtině zapnuli a dovedli zápas k důležité výhře. Stephen Curry k tomu pomohl 33 body. Spurs nestačilo ani 32 bodů hvězdného francouzského nováčka Victora Wembanyamy.

Ve vyrovnaném boji o první místo na Západě má nyní navrch Oklahoma City, která zvítězila nad New Yorkem a osamostatnila se v čele. Využila zaváhání Minnesoty, která doma překvapivě podlehla Chicagu 101:109. Timberwolves klesli až na třetí místo za Denver, který vyhrál jasně 130:101 nad Clevelandem i díky triple doublu Nikoly Jokiče za 26 bodů, 18 doskoků a 16 asistencí.

Také Oklahomu City táhl za výhrou autor triple doublu. Shai Gilgeous-Alexander sice ke 13 doskokům a 12 asistencím přidal jen 19 bodů a nepotvrdil pozici třetího nejlepšího střelce soutěže, ale trefil tu nejdůležitější střelu. New York i díky 30 bodům Jalena Brunsona v závěru vedl, ale Gilgeous-Alexander se v posledních vteřinách uvolnil do rohu hřiště a z otočky zařídil Thunder vítězství.

K porážce Minnesoty výrazně přispěl Alex Caruso, který v dresu Chicaga trefil sedm trojek a kromě 21 bodů také velmi dobře bránil Anthonyho Edwardse. Hvězda Timberwolves sice dala 22 bodů, ale potřebovala na to 20 střel a navíc ztratila šest míčů. "Je úžasné mít takového spoluhráče. Dnes nás táhl na obou koncích hřiště," ocenil Carusa DeMar DeRozan, který nastřílel 27 bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články