Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Je to pro nás varování, přiznává Ptáčková po těsném závěru přípravy se Slovenskem

Utkání více dramatické, než být mohlo. České basketbalistky v přípravě proti Slovensku málem ztratily vítězství, když téměř prohospodařily původně šestadvacetibodový náskok. Svěřenkyně trenérky Romany Ptáčkové nakonec vyhrály 87:84, ale Ptáčková sama přiznala, že je třeba se ze závěru duelu poučit.

Romana Ptáčková
zdroj: FIBA.basketball

"Naštvaná nejsem, protože je to fakt příprava. V soutěžním zápase by to asi vypadalo jinak. Ale je to lepší než vyhrát velkým rozdílem. Nějaké věci si uvědomit musíme," řekla Ptáčková. Úvod utkání přitom vyšel Češkám skvěle a vedly už 24:6. "Měly jsme tam holky s opravdu velkým tlakem na míč a s rychlým vyběhnutím dopředu, což v druhém poločase moc nebylo. Rychlostně vybavené hráčky dělaly Slovenkám velký problém. Druhý poločas se to trochu otočilo," uvedla Ptáčková.

"Bylo to jasně vidět, že v obraně to nebylo dobré. Nejen souhra, ale hodně jsme propadaly jedna na jedna, někdy to bylo v dolním postavení. Ale musím říct, že Slovenky se pak z dálky hodně chytily a vylepšily procento střelby z první čtvrtky," prohlásila česká trenérka. "Je to pro nás určitě varování, že nesmíme vypnout ani na chvíli. Nicméně byl to přípravný zápas, otočilo se dvanáct hráček a byla tam jednu dobu asi ne úplně šťastně zvolená sestava. Tam vlastně začala ta jízda Slovenek," popsala příčiny ztráty náskoku.

Je nám líto, video expirovalo.
Baskebalistky porazily Slovenky

Slovenky vedly v utkání jen na úplném začátku 3:2. Osm sekund před koncem Terézia Páleníková netrefila tříbodový pokus, kterým mohla otočit stav na 87:86. "Znám ji strašně dlouho, je skvělá jedna na jedna. Vyzrála, její step backy se těžko brání a má z toho přesnou střelu. Nemůžu to hráčkám zazlívat, někdy ji dostaly do těžké střely a ona to přesto dala," podotkla Ptáčková.

Byla ráda, že její tým závěr zvládl. "Já si myslím, že jsme i potřebovaly si zkusit nějakou koncovku. To nám asi v přípravě chybělo. Z tohoto pohledu to byl pro nás určitě přínosný zápas," prohlásila Ptáčková. Ve čtvrtek od 11:00 sehraje její tým ještě neoficiální zápas se Slovenskem za zavřenými dveřmi bez diváků. "S trenéry se domluvíme, jak to uchopíme. Ale já dám určitě šanci hráčkám, které měly dnes malou minutáž," dodala Ptáčková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články