Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Je fajn vstát a nemít pocit, že šlapete po střepech, říká jednička draftu NBA a přemýšlí o Tokiu 2021

Před zásadní rozhodnutí postavilo odložení olympijských her kvůli koronavirové pandemii australského basketbalistu Andrewa Boguta. Někdejší jednička draftu NBA chtěla po Hrách v Tokiu ukončit kariéru, po odložení OH na příští rok, však nyní zvažuje, že si o rok prodlouží kariéru.

Australan Andrew Bogut
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

Pětatřicetiletý basketbalista získal v NBA před pěti lety titul s Golden State Warriors, poslední dvě sezony už ale nastupoval v australské lize za Sydney. Austrálii reprezentoval už na OH 2004 v Aténách, v Riu 2016 i na loňském MS v Číně jim pomohl do semifinále, na medaili však Australané ani v jednom případě nedosáhli.

Bogut si po odložení olympiády není jistý, zda ještě rok vydrží tréninkový dril. "Je už hodně těžké přinutit se šestkrát týdně zvedat činky... Na rozhodnutí mám ještě tak měsíc. Ale řeknu vám, že je teď fajn vstát ráno z postele a nemít pocit, že šlapete po střepech, jako se mi to stává v sezoně," řekl otec dvou malých synů v televizním rozhovoru.

Na druhou stranu ho láká, že na olympiádě bude moci za Austrálii nastoupit současná hvězda Philadelphie v NBA Ben Simmons, který loni na MS chyběl. Australané sahali po postupu do finále, ale pozdějším šampionům ze Španělska nakonec po druhém prodloužení podlehli.

"Už tam jsme byli nesmírně blízko a teď tohle mužstvo může být nejlepší v historii Boomers, aspoň tedy na papíře. To mě opravdu hodně láká, ale otázka je, jestli vydrží tělo," dodal Bogut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články