Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Japonská dominance versus nezkušené mládí. Češky v přípravě prohrály

Praha - České basketbalistky na přípravném turnaji v Praze prohrály s Japonskem 50:81. Asijské mistryně, připravující se na olympijské hry, proti mladému českému výběru plnému nezkušených hráček z ligy dominovaly v první půli. Ve druhé části už byl zápas vyrovnaný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání ČR - Japonsko

"Prohrály jsme o 30 bodů, což nás mrzí. Kdybychom hrály jako ve druhé půlce, tak bychom mohly možná myslet i na vítězství. Jenže jsme začaly vlažně, i když nás na to trenér upozorňoval. Když jsme zapnuly naplno, bylo to dobré," zhodnotila utkání Michaela Stejskalová, která byla s 20 body nejlepší střelkyní.

Než se Češky v úvodu rozkoukaly, prohrávaly 3:19. Rozjeté Japonky svojí extrémně rychlou hrou a aktivní obranou na palubovce vládly a do poločasu šly s vedením 44:17. Ve druhé půli se ale rozstřílely jediné dvě zkušené hráčky ve výběru Stejskalová a Alena Hanušová a druhá půlka skončila jen těsnou výhrou Japonek 37:33, přestože nepolevily.

Trenér Beneš: Japonsko? Úplně jiný level

"Je to úplně jiný level. Je to mistr Asie a účastník olympijských her. A začal hrát špičkový basketbal a holky jen koukaly. S tímhle se holky v české lize nepotkají," řekl po utkání trenér Ivan Beneš. "Japonky už jsou vyladěné na olympiádu, mají za sebou dvouměsíční přípravu. Opravdu na mě udělaly dojem. Věřím, že Japonsko může na olympiádě překvapit. Možná černý kůň turnaje. Hrají opravdu pěkně," pochválil soupeře.

"Trvalo nám poločas, než jsme se na to adaptovali. V poločase dostaly holky trochu vynadáno a ve druhé půli to bylo vyrovnané. Za druhou půlku zaslouží holky pochvalu," dodal Beneš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články