Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jansta prodá půlku basketbalového Nymburka

Praha - Nový investor má basketbalistům Nymburka pomoci k vysněnému vstupu do Evropské ligy. Majitel devítinásobného českého mistra Miroslav Jansta potvrdil internetovému deníku Insider, že se chystá prodat 50 procent akcií klubu Sportovnímu holdingu Praha, který vlastní hokejovou Spartu a také účastníka KHL Lva Praha.

Miroslav Jansta
zdroj: ČT24

Transakce se má uskutečnit v květnu. Sportovní holding Praha výměnou za poloviční podíl pomůže nymburskému klubu navýšit rozpočet. "Aktuální roční rozpočet klubu je kolem 60 milionů korun. Spolu se Sportovním holdingem to chceme navýšit na 80 až 100 milionů ročně," řekl Insideru advokát Jansta.

Šéf Českého svazu tělesné výchovy a místopředseda Českého olympijského výboru prý za obchod žádné peníze nedostane.

Rozpočet v Eurolize minimálně 120 milionů

Janstovým cílem je proniknout s Nymburkem konečně do Evropské ligy, o což zatím usiloval v kvalifikacích marně. Tým se musel spokojit s účastí v Evropském poháru a hraje rovněž VTB ligu s týmy z postsovětských zemí.

"Kdybychom se do Euroligy dostali, museli bychom ještě na rozpočet přitlačit, abychom tam nebyli za nejchudšího příbuzného. To bychom se museli dostat minimálně na 120 milionů," uvedl Jansta ke svým plánům.

Sportovní holding vlastní ČKD Group a švýcarská společnost A-Energy, která je podle Insideru napojená na ruský Gazprom.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články