Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

James zářil. Při třetí výhře Miami dal 49 bodů

New York - LeBron James dovedl skvělým střeleckým výkonem basketbalisty Miami ke třetímu bodu v semifinálové sérii Východní konference NBA proti Brooklynu. Při vítězství 102:96 dal 49 bodů a vyrovnal si osobní maximum v play-off. V Západní konferenci hráči San Antonia poprvé klopýtli s Portlandem, jenž prozatím odvrátil hrozbu vyřazení domácí výhrou 103:92. Miami i San Antonio mohou sérii ukončit ve středu doma.

LeBron James z Miami
zdroj: ČTK/AP autor: Lynne Sladky

V New Yorku se hrál vyrovnaný duel až do poslední minuty. Chris Bosh 57 vteřin před koncem posunul obhájce titulu Miami do vedení 97:94. Domácí Joe Johnson s odpovědí neuspěl a na druhé straně si připsal dva klíčové útočné doskoky Dwyane Wade, Brooklyn musel faulovat a Miami si pojistilo vítězství trestnými hody.

Hvězda zápasu James proměnil šestnáct z 24 pokusů z pole, prosazoval se střelbou z dálky, nájezdy i hrou zády ke koši. Kdyby však proměnil ještě jednu šestku, mohl premiérově v play off pokořit padesátibodovou hranici. "To je poprvé, co jsem při našem vítězství vnitřně zklamaný," přiznal.

Od ostatních ale za pondělní výkon sklízel chválu. "LeBron byl to, co bylo třeba k venkovní výhře a to ho dělá nejlepším hráčem v lize," řekl trenér Miami Erik Spoelstra.

Domácí měli pět dvouciferných střelců, které vedl Joe Johnson s 18 body, ale celý tým se střelecky trápil. Z 22 trojkových pokusů proměnili Nets jen pět, z pole měli úspěšnost necelých 44 procent. (VIDEO)

Hráči Portlandu poprvé našli recept na San Antonio a snížili v sérii na 1:3. K první výhře nad Spurs ve vyřazovacích bojích po devíti prohrách jim pomohl zejména Damian Lillard 25 body. La Marcus Aldridge přidal 19 a náhradník Will Barton 17 bodů.

Spurs se dostali do vedení jen v první čtvrtině, ve zbytku utkání už museli dotahovat soupeřův náskok. Blazers definitivně odskočili šňůrou 20:7 v třetí části. Nejlepším střelcem Spurs byl opět Tony Parker, ale stačilo mu k tomu 14 bodů. (VIDEO)

Play off NBA - 2. kolo:

Východní konference - 4. zápas:

Brooklyn - Miami 96:102, stav série 1:3.

Západní konference - 4. zápas:

Portland - San Antonio 103:92, stav série 1:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články