Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

James zářil, ale v závěru se stal hrdinou Rondo. Střelou s klaksonem zařídil výhru Lakers

Ne LeBron James, ale Rajon Rondo. Tak zní jméno hlavního hrdiny basketbalistů Los Angeles Lakers po utkání NBA v Bostonu. Dvaatřicetiletý rozehrávač s klaksonem trefil výhru hostů 129:128, což byl jeho první vítězný koš ve čtrnáctileté kariéře. Domácí Celtics přišli o vítěznou sérii.

Rajon Rondo je oslavován svými spoluhráči z LA Lakers
zdroj: REUTERS autor: David Butler

Pro Lakers to byla teprve třetí výhra z posledních devíti zápasů a udržela je na dosah dvou vítězství od pozic pro play-off. Boston prohrál podruhé z posledních 12 duelů.

Na Lakers se zřejmě pozitivně projevil fakt, že se neuskutečnil velký přestup, v rámci kterého mělo několik hráčů odejít do New Orleans za Anthonyho Davise. Proti Bostonu zabojovali a dvakrát otočili zápas, v němž prohrávali už o 16 bodů.

Největší hvězda soutěže LeBron James k tomu přispěl triple doublem za 28 bodů, 12 doskoků a 12 asistencí. Dal i tři důležité trojky v posledních šesti minutách, ale v dramatické koncovce se o výhru zasloužili jiní, když James byl dobře bráněn.

Nejprve Kyle Kuzma trojkou 19 vteřin před koncem poslal Lakers do těsného vedení, ale Kyrie Irving vzápětí opět strhl skóre na stranu Bostonu. Hosté okamžitě zaútočili, Brandon Ingram byl při nájezdu zblokován, Tyson Chandler však zabojoval na doskoku, díky tomu se dostal k míči Rondo a střelou z šesti metrů rozhodl.

Nejlepší akce dne NBA včetně Rondovy střely:

"Tyhle střely neustále trénuju. Ale nepředstavoval jsem si, že první vítězná střela bude proti Bostonu, kde jsem strávil většinu kariéry," řekl Rondo, který zaznamenal 17 bodů, sedm doskoků a 10 asistencí. Kuzma dal 25 bodů, celkem sedm hráčů mělo dvouciferný počet bodů.

Už osmý triple double za sebou zaznamenal Russell Westbrook, který 15 body, 13 doskoky a 15 asistencemi pomohl Oklahomě k výhře 117:95 nad Memphisem. Pokud dosáhne na triple double i v dalším utkání s Houstonem, vyrovná rekord NBA Wilta Chamberlaina z roku 1968, který měl jako jediný devět triple doublů po sobě.

Toronto jako druhý tým v sezoně po Milwaukee získalo 40. vítězství, když přehrálo Atlantu 119:101. Pascal Siakam k tomu přispěl svým osobním rekordem 33 bodů, své maximum předvedl i Fred VanVleet, který dal 30 bodů. Raptors přitom šli do utkání v úzké rotaci, protože Jonase Valančiunase, Delona Wrighta a C. J. Milese poslali do Memphisu výměnou za Marca Gasola. Navíc hvězda týmu Kawhi Leonard odpočíval.

Výsledky NBA:

Atlanta - Toronto 101:119, Boston - LA Lakers 128:129, Indiana - LA Clippers 116:92, Oklahoma City - Memphis 117:95, Orlando - Minnesota 122:112, Portland - San Antonio 127:118.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články