Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Trampolíny 2024

James přidá 22. sezonu v NBA, s Lakers se dohodl na nové smlouvě

Vidina zahrát si se synem v jednom týmu NBA dostává reálnější obrysy. Hvězdný LeBron James se dohodl na prodloužení spolupráce s Los Angeles Lakers, kteří nedávno draftovali jeho nejstaršího syna Bronnyho. Podle ESPN a The Athletic souhlasil James s dvouletým kontraktem v maximální hodnotě 104 milionů dolarů (2,421 miliardy korun).

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
James přidá rekordní 22. sezonu, v Lakers pokračuje

Nejlepší střelec historie NBA nevyužil do konce června opci na prodloužení předchozího kontraktu a dal přednost jednání o novém. Podle médií je druhý rok ve smlouvě zakotven jako hráčská opce a James se tak může po nadcházejícím ročníku stát opět volným hráčem.

Podle ESPN se James se svým agentem spokojil s nižší odměnou, než mohl získat, aby klubu umožnil posílit soupisku. Očekávaný plat kolem 50 milionů dolarů na sezonu ale znamená, že jako první basketbalista v NBA vydělá za kariéru více než 500 milionů dolarů. Po nadcházejícím ročníku by měl mít James na kontě zhruba 530 milionů.

V dresu Lakers se devětatřicetiletý basketbalista chystá odehrát sedmý ročník a dohromady dvaadvacátý v NBA, čímž vyrovná rekord soutěže. Ten zatím drží Vince Carter. Na kontě má James čtyři tituly. S Lakers slavil zisk trofeje v roce 2020, další dva prsteny vybojoval s Miami a jeden s Clevelandem.

Zdroj
ČTK, ESPN, The Athletic

Hlavní zprávy

Nejčtenější články