Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Irvinga sestřelil loktem spoluhráč, Boston přesto vyhrál pojedenácté v řadě

Basketbalisté Bostonu porazili Charlotte 90:87 a vybojovali jedenácté vítězství v řadě. Celtics prodloužili úspěšnou sérii i přes to, že už ve druhé minutě přišli kvůli zranění o hlavní hvězdu Kyrieho Irvinga.

Kyrie Irving dostal nezaviněný direkt od spoluhráče
zdroj: ČTK/AP

Nejlepšího střelce Bostonu trefil loktem do hlavy vlastní spoluhráč Aron Baynes. Irvingovi tekla krev z nosu, a pokud se potvrdí podezření na otřes mozku, bude týmu chybět v několika dalších zápasech. Už od prvního utkání přitom hrají Celtics bez druhé velké letní posily Gordona Haywarda, který přijde o celou sezonu po zlomenině kotníku.

Po zranění týmového lídra působil nejlepší tým soutěže otřeseným dojmem a ještě před poslední částí měli Hornets dvouciferný náskok. Domácí ale vyhráli závěrečnou dvanáctiminutovku 26:11. Střelecky nejvíce přispěli k vítězství Shane Larkin a Jayson Tatum s 16 body. V týmu Hornets si připsal 20 bodů a 11 asistencí Kemba Walker.

V duelu dvou papírově silných celků, které se v poslední době výsledkově trápí, Oklahoma porazila Los Angeles Clippers 120:111. Thunder táhl Paul George s 42 body, devíti doskoky a sedmi asistencemi. Russell Westbrook přidal 22 bodů a jeho tým vybojoval první výhru v sezoně nad soupeřem ze Západní konference. Čtvrtou prohru Clippers v řadě neodvrátil ani náhradník Lou Williams s 35 body.

Milwaukee dobylo palubovku San Antonia a z výhry 94:87 se radovala i nová posila Eric Bledsoe. Rozehrávač, který přišel z Phoenixu, nastoupil v základní sestavě a připsal si 13 bodů a sedm asistencí. Tradiční oporou Bucks byl Jannis Adetokunbo s 28 body a 12 doskoky.

Detroit Pistons prožívají nejlepší vstup do sezony od roku 2005 a po vítězství 111:104 nad Atlantou si upevnili druhé místo ve Východní konferenci.

Výsledky NBA

Boston - Charlotte 90:87, Detroit - Atlanta 111:104, Chicago - Indiana 87:105, Oklahoma City - LA Clippers 120:111, Phoenix - Orlando 112:128, Portland - Brooklyn 97:101, San Antonio - Milwaukee 87:94, Utah - Miami 74:84.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články