Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Irving přišel kvůli odmítání očkování o lukrativní smlouvu s Nets

Kyrie Irving kvůli odmítnutí očkování proti koronaviru přišel o novou dlouhodobou smlouvu s Brooklynem. Vítěz NBA z roku 2016 uvedl, že kontrakt by mu vynesl přes sto milionů dolarů.

Kyrie Irving
zdroj: Reuters autor: Kim Klement

Irving v minulé sezoně kvůli chybějícímu očkování přišel o domácí zápasy Nets, než se v březnu v New Yorku uvolnila opatření. Především však podle vlastních slov nedostal nový lukrativní kontrakt.

"Protože jsem se rozhodl neočkovat, přišel jsem o čtyřletou smlouvu na víc než sto milionů dolarů," citovala Irvinga agentura Reuters. "Buď jsem mohl podepsat a nechat se očkovat, nebo se neočkovat a žít v nejistotě, že přijdu o práci," dodal.

Třicetiletý Irving má s Brooklynem smlouvu do konce příštího ročníku s příjmem 36,5 milionu dolarů. Je však přesvědčený, že nebýt aféry s očkováním, podepsal by s klubem víceletý kontrakt.

"Už loni jsme to chtěli mít před startem přípravy vyřešené. Nakonec jsem se dostal do situace, kdy mi dali ultimátum, jestli budu mít smlouvu, nebo jestli budu v týmu," uvedl olympijský vítěz a mistr světa.

Generální manažer Nets Sean Marks se proti Irvingovu tvrzení ohradil. "Je to jen o tom, že chceme lidi, na které je spolehnutí a kteří jsou zodpovědní a budou tady, když bude potřeba. Žádné ultimátum, aby se očkoval, nedostal. To je čistě osobní volba," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články