Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Irving odmítá očkování a Nets došla trpělivost, nesmí s nimi ani trénovat

Basketbalová hvězda si nezahraje. Kyrie Irving vytrvale odmítá očkování proti koronaviru a vedení jeho klubu Brooklyn Nets se rozhodlo, že Irving nebude hrát ani trénovat s ostatními, dokud nebude možné, aby byl součástí mužstva bez jakýchkoliv omezení. Zástupci klubu tak ukončili spekulace, že by Irving mohl hrát jen venkovní zápasy.

Podle pravidel města New York musí být všichni sportovci i návštěvníci veřejných shromáždění v uzavřených prostorách plně naočkovaní proti koronaviru. Irving ale vakcínu dlouhodobě odmítá.

"Momentálně toto rozhodnutí omezuje jeho schopnost být plnohodnotným členem týmu a my neumožníme žádnému členovi našeho týmu účast jen na částečný úvazek," prohlásil generální manažer Nets Sean Marks.

Minulý týden se přitom zdálo možné, že Irving bude smět s týmem trénovat a hrát pak na hřištích soupeřů. Podle vyjádření newyorské radnice je totiž tréninkové centrum Nets v Brooklynu považováno za soukromou kancelářskou budovu a městské nařízení o povinném očkování v ní neplatí. Na domácí zápasy by ale stále nesměl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články