Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Infarktové drama ve Philadelphii. Tatum rozhodl sekundu před koncem, Embiidův "wonder" neplatil

Úspěšnou trojkou sekundu před koncem zajistil Jayson Tatum výhru basketbalistů Bostonu 110:107 v hale Philadelphie. Celtics uhájili první místo v tabulce před Milwaukee a odskočili na rozdíl dvou vítězství lídrovi Západní konference Denveru i proto, že "zázračný" koš Joela Embiida přišel po časovém limitu. Nuggets navíc prohráli 94:112 s Memphisem.

Dlouho to vypadalo, že hrdinou bude pivot Philadelphie Embiid, který nastřílel 41 bodů a pomohl v posledních šesti minutách smazat desetibodovou ztrátu. Jenže Celtics zahráli signál při vyhození z autu, míč se dostal k rozběhnutému Tatumovi, ten naznačil vnik pod koš, ale zastavil na trojce a přesným zásahem rozhodl. Do té doby se mu přitom moc nedařilo a utkání zakončil na 18 bodech.

Embiid se ale přece jen mohl stát mužem zápasu poté, co ještě zkusil vystřelit přes tři čtvrtiny hřiště a k radosti fanoušků zamířil přesně, ale míč jeho ruku opustil už ve chvíli, kdy svítilo červené světlo oznamující konec střetnutí, takže rozhodčí koš nemohli uznat. "Tohle je prostě příběh mého života, pořád mám smůlu," povzdechl si Embiid.

"Tohle je NBA a v té se může stát cokoli. Byla to neuvěřitelná koncovka. Já o takových střelách snil celý život. Dnes mi to vyšlo. Pak přišel neuvěřitelný moment od Joela, ale tušil jsem, že to bylo pozdě," řekl Tatum.

Memphis i bez hlavního pivota Stevena Adamse našel recept na zastavení Nikoly Jokiče, který zaznamenal 15 bodů, 13 doskoků a jen 3 asistence, a Denver tak přišel o svou hlavní zbraň. Výsledkem bylo jen 94 nastřílených bodů, což je nejméně v sezoně v podání Nuggets. Memphis bodově táhl Ja Morant s 23 body.

New York Knicks oslavovali padesáté výročí od zisku titulu v sezoně 1972/73 a dali si dárek v podobě vítězství 128:106 nad New Orleans. Julius Randle k tomu přispěl 28 body a R.J. Barrett přidal 25 bodů.

Markkanen opět zářil

San Antonio vedlo nad Utahem o 14 bodů, přesto nakonec prohrálo 102:118 a připsalo si šestnáctou porážku v řadě. Utah táhl opět finský reprezentant Lauri Markkanen, který dal 14 ze svých 27 bodů v poslední čtvrtině.

Jazz zápas rozhodli v posledních čtyřech minutách, kdy dovolili Spurs jen dva body. A to především zásluhou Walkera Kesslera, který v této pasáži zaznamenal čtyři bloky. "Prostě nemám rád, když někdo skóruje pod mým košem. Tak se je snažím zastavit," prohlásil Kessler, jenž je s průměrem 2,2 bloku na zápas pátým nejlepším blokařem sezony.

NBA:

Charlotte - Miami 108:103
Detroit - Toronto 91:95
Memphis - Denver 112:94
New York - New Orleans 128:106
Orlando - Indiana 108:121
Philadelphia - Boston 107:110
Utah - San Antonio 118:102

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články