Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Indiana vylepšila sedmou výhrou klubový rekord

New York - Basketbalisté Indiany vyhráli i sedmý zápas v nové sezoně NBA a vytvořili tím klubový rekord. V sobotním utkání zvítězili 96:91 nad Brooklynem, který utrpěl první domácí porážku v sezoně. Dosavadním maximem Pacers bylo šest vítězných utkání v úvodu sezony 1970/71, kdy hráli v ABA. Tak úspěšný vstup do NBA měli naposledy před třemi lety hráči Los Angeles Lakers a New Orleans, kteří zvítězili v úvodních osmi duelech.

Utkání Brooklyn - Indiana
zdroj: ČTK/Xinhua autor: Wang Lei

"Nehledal bych v tom žádné historické hodnoty, jsme prostě první. Chceme tam být hlavně před play-off, abychom byli na Východě nejvýše nasazení," řekl kouč posledního neporaženého týmu soutěže Frank Vogel. Nejlepším střelcem zápasu byl Paul George, jenž přispěl k vítězství Indiany 24 body.

Parádní rozuzlení nabídl zápas Miami s Bostonem, kterému zajistil vítězství 111:110 nad obhájci titulu Jeff Green trojkou se závěrečnou sirénou. Přitom teprve 1,6 sekundy před koncem Gerald Wallace snížil na 108:110. Vzápětí byl faulován domácí Dwyane Wade, ale první trestný hod neproměnil a druhý úmyslně jen odrazil o desku. Při vhazování Bostonu poslal Wallace přihrávku přes celé hřiště do rohu Greenovi, kterého neubránil LeBron James.

"Věřím si při každé střele. Už když jsem odhodil, tušil jsem, že to vyjde. A vyšlo," komentoval Green svou úspěšnou střelu přes ruce čtyřnásobného neužitečnějšího hráče ligy. Green se podílel na třetí výhře Celtics v řadě 24 body, z toho dal pět trojek.

James byl nejlepším hráčem Miami s 25 body a deseti asistencemi, i když nad jeho startem visel kvůli bolavým zádům otazník. "Nejsem stoprocentní, záda pořád zlobí. Ale stále dokážu být užitečný, snad jsem byl. Jenom se mi nepovedlo dovést tým k vítězství," řekl.

Nejlepší střelecký výkon v sezoně předvedl Kyrie Irving, který měl s 39 body lví podíl na vítězství Clevelandu nad Philadelphií 127:125 po druhém prodloužení. Mohl rozhodnout na konci normální hrací doby i prvního prodloužení, ale uspěl až šest desetin sekundy před vypršením druhé nastavené pětiminutovky.

Posledním týmem bez vítězství zůstává Utah, který prohrál i sedmý zápas v Torontu. Kanadský klub díky výhře 115:91 přerušil sérii sedmi domácích porážek.

Atlanta porazila pojedenácté za sebou Orlando. K vítězství 104:94 pomohl i Kyle Korver, jenž dal v poslední čtvrtině jednu trojku a prodloužil svou sérii zápasů s minimálně jedním tříbodovým košem na 79. V historické statistice NBA se posunul na druhé místo, o které se dělí s Michaelem Adamsem. Celkem dal Korver v utkání 14 bodů.

Také Memphis zdolal svého oblíbeného soupeře: nad Golden State zvítězil 108:90 a vyhrál desátý vzájemný zápas za sebou. Zach Randolph k tomu přispěl 23 body a 11 doskoky.

Výsledky:

Atlanta - Orlando 104:94, Brooklyn - Indiana 91:96, Cleveland - Philadelphia 127:125 po druhém prodl., Houston - LA Clippers 94:107, Memphis - Golden State 108:90, Miami - Boston 110:111, Milwaukee - Dallas 83:91, Sacramento - Portland 85:96, Toronto - Utah 115:91.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články