Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Indiana po velkém dramatu udolala Miami a nakročila k vítězství v konferenci

Indianapolis - Basketbalisté Indiany porazili v dramatickém zápase NBA obhájce titulu Miami 84:83 a míří za celkovým prvenstvím ve Východní konferenci. Lídr západní skupiny San Antonio zvítězilo již popatnácté v řadě, protože Denver přehrálo 108:103. V denverské sestavě podruhé za sebou chyběl Jan Veselý kvůli naraženým žebrům.

"Léčbě se věnujeme každý den od rána do večera. Lepší se to, ale chci počkat, až budu připraven na sto procent," řekl Veselý. Do páteční domácí odvety se San Antoniem už by rád zasáhl. Ve středečním zápase nejvíce zářil sedmatřicetiletý Tim Duncan, jenž pomohl týmu Spurs k výhře 29 body a 13 doskoky. (VIDEO)

Souboj mezi domácí Indianou a Miami nabídl podívanou jako v play-off. Byl plný zvratů, tvrdých faulů a technických chyb. Hosté měli šanci na obrat, ale Chris Bosh v poslední sekundě netrefil ani zařízení. Pacers vedl s 23 body Paul George, který v průběhu utkání předvedl parádní smeč obouruč přes LeBrona Jamese. Roy Hibbert za domácí přidal 21 bodů. James nastřílel 38 bodů, ale kromě Dwyanea Wadea (15 bodů) se už nikdo v dresu Heat nedostal přes osm bodů.

"Jsem hodně emocionální hráč a hraju agresivně. Ale nechal jsem své spoluhráče ve štychu, mýlil jsme se," omlouval se domácí Lance Stephenson, který se neustále hecoval s Wadem a pět minut před koncem si za provokativní pohled na něj vysloužil druhou technickou chybu a vyloučení. (VIDEO)

V boji o účast v play-off osmá Atlanta podlehla Minnesotě 83:107 (VIDEO) a dává šanci devátým Knicks, kteří zvítězili v Sacramentu 107:99. Tým z New Yorku vedl s 36 body Carmelo Anthony, 29 bodů přidal J.R. Smith, jenž trefil devět trojek. Sacramentu nestačil výborný výkon DeMarcuse Cousinse, který zaznamenal 32 bodů, 15 doskoků a osm asistencí. (VIDEO)

Napínavá situace okolo osmého místa je i v Západní konferenci. Sedmý Memphis porazil Utah 91:87 a má náskok půl zápasu před osmým Phoenixem, který přehrál Washington 99:93. Stejnou bilanci 43 výher a 29 porážek má i devátý Dallas. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Boston - Toronto 90:99, Charlotte - Brooklyn 116:111 po prodl., Detroit - Cleveland 96:97, Indiana - Miami 84:83, Minnesota - Atlanta 107:83, New Orleans - LA Clippers 98:96, Sacramento - New York 99:107, San Antonio - Denver 108:103 (za hosty Veselý nenastoupil kvůli zranění), Utah - Memphis 87:91, Washington - Phoenix 93:99.

Zdroj
ČTK, Denver Post

Hlavní zprávy

Nejčtenější články