Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

I remíza může v basketbale stačit k postupu. Ústí díky ní narazí na Nymburk

Z předkola play-off ligy basketbalistů postoupily Hradec Králové a Ústí nad Labem. Severočechům stačila v dnešní odvetě se Svitavami remíza 74:74, protože první zápas vyhráli o dva body.

Ústecký Lamb Autrey
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Ve čtvrtfinále Sluneta nastoupí proti dlouholetému suverénovi domácí nejvyšší soutěže Nymburku, který zakončil základní část dnešní výhrou v Kolíně 99:74.

Hradec Králové vybojoval premiérovou účast ve čtvrtfinále díky vítězství 83:77 nad Děčínem, s kterým v prvním utkání prohrál o tři body. Královské sokoly čeká série s Opavou. "Je to nádherný pocit, i když na chviličku mi zatrnulo, když jsme ztratili patnáctibodové vedení. V koncovce, protože máme zkušené hráče, jsme si to ohlídali a myslím si, že vzhledem k celé sérii jdeme zaslouženě dál," řekl hradecký kouč Lubomír Peterka.

Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Kolín - Pardubice a Brno - USK Praha. Play-off odstartuje v neděli.

Svitavám se povedlo v Ústí 48 sekund před koncem vyrovnat, ale smazat manko v dvojzápase už nedokázaly. "Je to pro nás skvělý výsledek. Odehráli jsme dvě vyrovnané bitvy se Svitavami. Teď se musíme připravit na Nymburk a budeme se snažit co nejvíc vzdorovat," řekl ústecký kouč Jan Šotnar.

"Strašně nás mrzí, naše sezona končí devátým místem. Je to pro nás obrovské zklamání, čekali jsme rozhodně víc. Nebylo to ale o tomto zápase nebo o těsné porážce doma. Ročník se nám nepovedl celý, od začátku až do konce, z různých důvodů," uvedl svitavský rozehrávač Roman Marko.

Nymburk si připsal 24. ligové vítězství za sebou, dlouhodobou část zakončil s jednou porážkou. Proti Kolínu měl usnadněnou cestu k výhře, neboť soupeř šetřil před čtvrtfinále opory Číže, Skinnera a Wallace. Pět trojek proměnil Lukáš Palyza, který dal 19 bodů. Ještě o bod více nastřílel Vojtěch Hruban.

"Pro nás je to neuvěřitelný historický úspěch, jít do play-off ze třetího místa. Chceme v něm uspět a tomu jsme uzpůsobili i dnešní taktiku, kdy z důvodu možných zranění tři naši hráči nehráli, abychom se co nejvíce nachystali. Ostatní odehráli velmi slušné utkání proti tak silnému soupeři, jako je Nymburk," řekl kolínský trenér Miroslav Sodoma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články