Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hvězdy Durant a Bryant zazářily v NBA triple double

New York - Trojnásobný nejlepší střelec NBA Kevin Durant zaznamenal v zámořské lize premiérový triple double v kariéře. Jeho univerzální výkon s 25 body, 13 doskoky a 10 asistencemi pomohl Oklahomě k domácímu vítězství 119:109 nad Golden State. Na osmém triumfu vedoucího týmu Severozápadní divize v sezoně se významně podíleli také Russel Westbrook s 30 a Kevin Martin s 23 body.

Kevin Durant
zdroj: AP autor: Sue Ogrocki

"Někteří hráči umějí jen nahrávat, někteří jenom střílet, jiní zas jen doskakovat. Kevin umí všechno. Je to hráč kalibru MVP a přesně to hráči MVP dělají," pochválil svého svěřence trenér Oklahomy Scott Brooks. Duranta samotného nechal povedený zápis do statistik chladným. "Abych byl upřímný, moc se o to nestarám. Když to přijde, tak je to fajn. Pocit je to dobrý, když už se to povede," řekl Durant.

Utkání LA Lakers - Houston
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Na dvouciferná čísla ve třech statistických ukazatelích dosáhl i Kobe Bryant, kterému se triple double povedl po více než dvou letech. Los Angeles Lakers porazili 119:108 Houston a Bryant k tomu přispěl 22 body, 11 doskoky a 11 asistencemi. "Já jsem ale střelec, nejsem hráč pro sbírání triple doublů," nechal se po utkání slyšet Bryant. Nejlepším střelcem domácích byl Dwight Howard s 28 body, k tomu přidal 13 doskoků.

Lakers po slabém vstupu do sezony už mají vyrovnanou bilanci pěti výher a pěti porážek, týmu podle všeho svědčí ofenzivní systém aplikovaný novým koučem Mikem D'Antonim. Na lavičce sice opět byl zastupující trenér Bernie Bickerstaff, protože D'Antoni se ještě zotavuje po operaci kolena, ale rukopis nového kouče byl patrný od úvodní čtvrtiny, ve které domácí hráči nastříleli 40 bodů.

Překvapení dne se odehrálo v Detroitu, kde domácí Pistons přehráli Boston 103:83. Na druhém vítězství Pistons v sezoně se nejvíce podílel Greg Monroe s 20 body a 13 doskoky. Toronto porazilo Orlando 97:87 s přispěním 18 asistencí španělského rozehrávače Josého Calderona.

Výsledky nedělních zápasů NBA:

Detroit - Boston 103:83, LA Lakers - Houston 119:108, New York - Indiana 88:76, Oklahoma City - Golden State 119:109, Philadelphia - Cleveland 86:79, Portland - Chicago 102:94, Sacramento - Brooklyn 90:99, Toronto - Orlando 97:86.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články