Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hvězdné Miami prohrálo v Memphisu košem v poslední sekundě

New York - Basketbalisté Miami utrpěli na palubovce Memphisu další porážku, v sezoně již pátou. Hvězdný tým kolem LeBrona Jamese může prohra 95:97 mrzet o to víc, že o ní rozhodl koš v poslední sekundě. Závěrečné vteřiny režíroval na straně Grizzlies Rudy Gay, jenž nejprve svou chybou umožnil Jamesovi pět sekund před koncem vyrovnat. Vzápětí však vše napravil a tísněn Jamesem se závěrečnou sirénou vystřelil. Jeho pokus zapadl do koše a domácí se mohli radovat z cenného skalpu.

"Nestarám se o to, jestli mě brání James Naismith (zakladatel basketbalu), i když to by bylo dost zvláštní, protože ten je mrtvý. Abych byl upřímný, opravdu mě nezajímá, kdo mě zrovna brání," uvedl šťastný Gay. LeBron James zaznamenal celkem 28 bodů a 11 doskoků, na palubovce mu však citelně chyběl Dwyane Wade, jenž má zraněné levé zápěstí.

Již desáté vítězství za sebou vybojovali basketbalisté San Antonia, kteří uspěli tentokrát proti Clevelandu (116:92). S bilancí 11 výher z 12 zápasů zažívají trojnásobní šampioni historicky nejlepší start do sezony.

Druhý zápas po sobě se musela Oklahoma obejít bez svého nejlepšího hráče Kevina Duranta, jenž má zraněný kotník, i tak ale uspěla na palubovce Milwaukee. Pevné nervy prokázal Russell Westbrook, který v závěrečných sekundách proměnil oba trestné hody a zajistil výhru 82:81 v Milwaukee.

Stephen Jackson se stal prvním hráčem v historii mladého týmu Charlotte Bobcats, kterému se podařil ceněný triple-double. Proti Phoenixu zaznamenal 24 bodů, deset doskoků a stejný počet asistencí. Charlotte vyhrálo 123:107, hostům chyběl zraněný kanadský rozehrávač Steve Nash.

Nejhoršímu týmu NBA Los Angeles Clippers nestačilo ani 44 bodů Blakea Griffina ke druhému vítězství v tomto ročníku. Na domácím hřišti prohráli s New York Knicks 115:124, přestože jednadvacetiletý nováček Griffin dělal, co mohl. Své střelecké maximum si zlepšil téměř dvojnásobně, navíc přidal 15 doskoků a sedm asistencí.

Stephen Jackson
zdroj: AP autor: Chuck Burton
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články