Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hruban se v klíčových chvílích rozstřílel, Nymburk si užil první domácí výhru před diváky

Kapitán Nymburka Vojtěch Hruban se v klíčových fázích utkání Ligy mistrů s bosenskou Igokeou přidal k hlavní hvězdě Jerricku Hardingovi a měl výrazný podíl na vítězství 86:82. Mezi 33. a 37. minutou nastřílel devět bodů a český šampion se díky tomu dostal z nepříznivého stavu do vedení 77:72. Hruban byl rád, že v domácí premiéře v této sezoně Ligy mistrů si mohl tým užít před 1370 diváky druhou výhru za sebou po úspěchu na hřišti PAOK Soluň. Mrzelo jej pouze, že po páté osobní chybě na posledních 69 sekund chyběl na hřišti.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Nymburka zdolali v prvním domácím utkání v LM Igokeu

Nejlepší střelec v historii Ligy mistrů, která načala šestou sezonu, se podle svých slov v prvním poločase trápil. "Pak už jsem se do toho trošku tlačil, protože první poločas jsem měl příšerný. Netrefil bych ani vodu z pláže, jak se říká," řekl Hruban, který nastřílel dohromady 17 bodů.

"Pak jsem se do toho trošku dostal, pomohly mi nějaké šestky a pak jsem se cítil už dobře. Věděl jsem, že musím, protože nikdo jiný v tu chvíli na hřišti dobrý zápas neměl. Věděl jsem, že potřebujeme dát nějaké body a díky bohu to tam padlo na začátek čtvrté čtvrtky, ale pak se Jerrick (Harding) vrátil odpočinutý, tak jsem mu ten balon rád dal," prohlásil Hruban.

V poločase Nymburk vedl o 11 bodů, ale třetí čtvrtinu prohrál 18:31 a drama trvalo až do konce.

"Oni ještě víc přitvrdili v agresivitě a my jsme trošku vypadli z tempa v útoku. S tím, jak přebírali, tak jsme museli hrát hodně jedna na jedna, ale tam jsme to přeháněli a stříleli jsme těžké střely. Sami sebe jsme zakopali do takové díry," komentoval obrat soupeře.

"Ale pak nám padlo pár střel a pár dobrých nájezdů. Vrátili jsme se zpátky do zápasu a dokázali jsme to ubojovat. Věděli jsme, že to nebude úplně krásný zápas. Igokea není tým, který by sázel na krásný basket. Prostě jdou a rubou, ale důležité bylo, abychom se vyrovnali jejich agresivitě, což jsme hlavně v druhém poločase zvládli. Proto jsme mohli jít do koncovky z dobré pozice a podařilo se nám vyhrát," řekl Hruban.

Střelecky táhl Nymburk stejně jako při porážce na hřišti Galatasaraye Istanbul i při výhře na půdě PAOK Soluň Harding. Po 21 a 22 bodech se posunul na 29. místo.

"Ukazuje, jaký je neuvěřitelný hráč individuálně. Po tom, co se v minulé sezoně trošku hledal a zvykal si na evropský basket, tak letos přišel a ví, co může. Jakou střelu a tak podobně. Teď už je to na něm, jestli bude dávat. Má přilepený balon na ruce, zvednutou hlavu a jenom ukazuje, proč sbíral na univerzitě jeden střelecký rekord za druhým," uvedl Hruban.

Závěr musel sledovat jen z lavičky. "Hrozně mě to mrzelo, jsem v pozici, ve které bych měl být poslední minutu na hřišti. Objektivně ta moje poslední chyba byla smůla, ale faul to byl. Chtěl jsem vypíchnout balon, hráč se mi v té chvíli sklonil do dráhy ruky a nic jsem s tím nemohl dělat. Byl jsem naštvaný hlavně sám na sebe. Čtvrtý faul jsem úplně neviděl, ale pátý rozhodně byl," řekl Hruban.

Nymburk si v Lize mistrů užil domácí diváckou kulisu poprvé od začátku března loňského roku, kdy v osmifinále hostil také na Královce tureckou Bandirmu.

"Moc jsem si to užil. Na konci, když tam byly po koši nějaké velké ovace, tak to bylo super. Měl jsem husí kůži a tak podobně, protože to strašně chybělo. Když se člověk dívá na sestřihy minulé sezony, tak ty prázdné haly vypadají hrozně," prohlásil Hruban.

"Tohle je to, proč basket hrajeme. Teď můžeme jen doufat, že příště bude hala ještě plnější a že nás zase nezavřou. Doufejme, že to ještě stihneme a budeme hrát ještě doma nějaký zápas před plnou halou," dodal nymburský kapitán.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články