Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Hrdinka Kulichová: Potřebovala jsem vědět, jestli to kotník vydrží

Ankara - V úterý si přivodila zranění kotníku, které ohrožovalo její účast na mistrovství světa. V neděli už nejvyšší česká basketbalistka Petra Kulichová zářila a 19 body dovedla národní tým k velmi důležité výhře 71:57 nad Japonskem. Kromě vítězství ji potěšilo, že kotník zátěž vydržel, a bude tak schopná nastoupit i ve zbytku turnaje. Po zápase se však ze všeho nejvíce těšila, až si kotník zaleduje. 

Petra Kulichová
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Gokturk Yagiz - Depo Photos

"Noha držela. Jsem hrozně ráda za vítězství i za to, že kotník to vydržel," řekla po utkání novinářům Kulichová, která si zranění přivodila při úterní generálce na šampionát proti USA a dokonce hrozilo, že nebude moci na turnaj jet. Od té doby trénovala individuálně, do týmového tréninku se zapojila až dopoledne a následně se rozhodla, že proti Japonsku chce hrát.

"Pan (trenér Lubor) Blažek to nechával na mně, jak se rozhodnu. Po rozcvičení jsem se cítila dobře, řekla jsem mu, že to chci zkusit. Tak jsme se domluvili, že tam půjdu a sama si řeknu, kdyby to nešlo. Rozběhala jsem to, rozskákala a šlo to," popisovala Kulichová.

Její nasazení do hry zaskočilo i japonského protivníka, který se připravoval spíše na nájezdy Aleny Hanušové, nejlepší české střelkyně z prvního zápasu s Brazílií. Nechával tak více prostoru pod košem, čehož Kulichová dokázala díky 198 centimetrům využívat.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulichová po Japonsku: Bála jsem se, aby to kotník vydržel

"Japonky možná nebyly připravené na to, že budu hrát. Připravily se na ostatní hráčky a na mě to jen holky shazovaly a já dávala jednoduché koše zpod koše," odmítala Kulichová slova chvály. "Navíc mě pořád bránila menší hráčka. Takže jsme toho využívaly a dostaly se do vedení, které jsme pak už udržely," těšilo pivotku hrající za turecký klub Besiktas Istanbul.

K dobrému výkonu jí pomohlo i nažhavení do hry, když dosud musela na turnaji sledovat spoluhráčky jen z lavičky. "Nažhavení tam opravdu bylo. Hrozně jsem si přála se zapojit do hry. Alespoň to zkusit. Abych se i po psychické stránce utvrdila, že to kotník vydrží. I když není úplně v pořádku, tak vydržel. A teď je den volna, takže já to ještě zrehabilituju a bude to úplně dobré," popisovala Kulichová. "Teď se ale těším, jak dám nohu nahoru a zaleduju to," dodala.

Šťastná Ankara Arena

Kulichová znovu potvrdila, že hala Ankara Arena patří mezi její nejoblíbenější. Už během kvalifikace na Olympijské hry v Londýně v ní podávala nadstandardní výkony a proti Japonsku předvedla vynikající výkon.

"Sama si říkám, že je to pro mě vítězná hala, což se dnes znovu potvrdilo. Tak snad vítěznou zůstane," řekla Kulichová, která k české výhře pomohla 19 body a devíti doskoky. Poprvé v této hale Kulichová zazářila v roce 2012 během kvalifikačního turnaje na Olympijské hry, kdy pomohla k postupu a zároveň se stala nejužitečnější hráčkou turnaje, když ve všech zápasech zaznamenala double double. Jí i týmu se tu dařilo i na začátku září při přípravném turnaji, když prohrály jen s domácím Tureckem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články