Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hrály jsme s chutí, se Schiem jsme se popraly perfektně, pochvaluje si Elhotová

Praha - Velké nadšení zavládlo v týmu basketbalistek ZVVZ USK Praha po postupu do Final Four Evropské ligy. Kateřinu Elhotovou těšilo zejména to, že se podařilo navázat na loňský úspěch, kdy jako outsiderky získaly překvapivě titul, a i pod tlakem obhájkyň znovu postoupit mezi čtyři nejlepší týmy kontinentu.

USK - Schio
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Mám obrovskou radost, že jsme to dokázaly po minulé sezoně zopakovat. Je to velká pecka, ohromně si toho cením," řekla Elhotová. Sama k tomu výrazně pomohla, když v dnešní domácí odvetě nasázela 24 bodů a byla nejlepší střelkyní při jasné výhře 86:53.

"Přitom jsem sestře (spoluhráčce Karolíně Elhotové) na tréninku říkala, že vůbec necítím ruce a míč, ale asi jsem to rozstřílela. Doufám, že si to teď udržím i do Final Four, aby mé výkony nebyly nahoru dolů. Snažím se vycházet z obrany a něco na tom opravdu je," naznačila Elhotová, že se na obranu v této sezoně soustředí více než v minulosti.

"Především jsme ale jako tým hrály s chutí, dodržovaly pravidla v obraně, získávaly jsme míče a chodily do brejků. Navíc padaly střely zdálky. Schio není vůbec jednoduchý soupeř, jak by se podle výsledku mohlo zdát, ale my se s tím perfektně popraly," radovala se česká reprezentantka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih euroligového utkání USK Praha - Schio

Elhotová: V Itálii hodně pomohli fanoušci

Základ k postupu však české mistryně udělaly už v prvním utkání v Itálii, kde vyhrály 68:56. "Tam nám hodně pomohli fanoušci, kteří byli naším šestým hráčem. Přijelo jich snad 130 a chvílemi jsem měla pocit, že hrajeme doma," děkovala Elhotová. Zatímco loni USK získal titul v domácím prostředí, tentokrát se Final Four bude hrát na hřišti jednoho ze zbylých tří účastníků.

"Hlavní rozdíl oproti loňsku je v tom, že se nebude hrát doma. Já se na to ale i tak hrozně těším. Musíme se dobře fyzicky připravit, protože v tom je naše síla. A ještě jde udělat velký krok dopředu," tušila. Sama bude v květnu bojovat o šanci prosadit se do týmu mistryň WNBA z Minnesoty, ale nemyslí si, že zopakování podobného výkonu ve Final Four ji boj na kempu usnadní. "Neřekla bych, že mě v WNBA nyní řeší a sledují. Spíš bude záležet, co předvedu na tom tréninkovém kempu," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články