Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hradecké basketbalistky mají bronz. Brno porazily v pátém utkání

Brno - Bronzové medaile v sérii o třetí místo získaly basketbalistky Hradce Králové, které v rozhodujícím pátém utkání porazily Valosun Brno 69:57. Celkové vyhrály 3:2 na zápasy a obhájily tak své umístění z loňské sezóny. Mistryněmi se již dříve staly hráčky USK Praha.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Valosun Brno – Hradec Králové

Lvicím se podařilo podruhé v sérii zvítězit na hřišti třetího týmu dlouhodobé části soutěže. V základní a nadstavbové části s brněnským soupeřem přitom čtyřikrát prohrály, celkem tedy v ligové sezoně šestkrát. Své tři výhry však dokázaly vybojovat v nejdůležitější chvíli. V pěti zápasech získaly bronz i vloni, kdy byl jejich soupeřem Trutnov.

Po třech vyrovnaných čtvrtinách zlomily Východočešky závěrečný zápas sezony v posledním hracím období, které vyhrály o 11 bodů. Se 17 body byla nejlepší střelkyní zápasu hradecká rozehrávačka Darina Mišurová.

Play off basketbalové ligy žen: 

Valosun Brno - Hradec Králové 57:69 (12:13, 24:28, 44:45)

Nejvíce bodů: Spragueová a Adamcová po 14, Sedláková 6 - Mišurová 17, Stará 14, Kuthanová a Pochobradská po 9. Konečný stav série: 2:3.

Konečné pořadí: 1. USK Praha, 2. IMOS Brno, 3. Hradec Králové, 4. Valosun Brno, 5. VŠ Praha, 6. Slavia Praha, 7. Trutnov, 8. Slovanka MB, 9. Karlovy Vary, 10. Strakonice, 11. DSK Basketball, 12. SŠMH Brno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články