Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hradec Králové po dramatickém závěru porazil Olomoucko o dva body

Předposlední Olomoucko na domácí palubovce nebylo daleko od výhry nad favorizovanějšími Královskými Sokoly. Po dramatickém závěru se raduje tým z Hradce Králové, triumfoval 73:71. Olomoucko prohrálo posedmé v řadě. Jistý vítěz základní části Nymburk hrál naposledy doma a USK porazil 97:71, druhá Opava nečekaně podlehla Děčínu 65:88. Brno v dohrávce kola vyhrálo na palubovce Ústí nad Labem 82:77 a je celkově třetí.

Královští sokoli
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Olomoucko v závěru ztenčilo náskok Královských sokolů na jediný bod. Nahrálo mu, že jinak vynikající Stamenkovič (čtrnáct asistencí v zápase) v důležitou chvíli neproměnil oba trestné hody.

Nakonec se Olomoucku ale celek z Hradce Králové porazit nepovedlo. Sérii proher tak prodloužilo na sedm. Nejlepším střelcem vítězného týmu byl Vujovič s osmnácti body, k tomu přidal ještě jedenáct doskočených míčů a zapsal cenný double double. Domácí bodově podpořil Vučkovič a Kněževič, kteří dali shodně po čtrnácti bodech.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr zápasu Olomoucko - Hradec Králové

V dresu Nymburku se představila nová posila Routt

Velkou zásluhu na úspěchu Nymburka měl Colbey Ross, který byl s 22 body nejlepším střelcem zápasu a s 12 asistencemi nejlepším nahrávačem. K double double měli blízko i nová americká posila Logan Routt s 13 body a devíti doskoky a veterán Petr Benda, jenž k 12 doskokům přidal osm bodů.

Pražany střelecky táhlo americké duo Nathaniel West, Kyle Mangas, kteří dali 19, respektive 18 bodů. Domácí neporazitelnost Nymburka, která trvá od roku 2010, USK neohrozil.

Děčín oplatil Opavě předchozí vysokou porážku

Po třech čtvrtinách bylo v Děčíně vyrovnané skóre 61:61, ale v poslední desetiminutovce se hosté přes intenzivní obranu Válečníků prosadili jen dvěma koši. Opavě chyběl v druhém poločase vyfaulovaný Kouřil. V dresu Severočechů odehrál dosud nejlepší zápas Nizozemec Osaikhwuwuomwan, který dal 21 bodů.

"Měl jsem radost, že nám to po včerejšku v prvním poločase vcelku šlo v útoku. Bohužel, dostali jsme 47 bodů a navíc musel po diskvalifikující chybě odstoupit Radovan Kouřil, který nám ve druhém poločase obrovsky chyběl," řekl opavský asistent Kryštof Vlček. "Snažili jsme se to zlomit, dostat se přes Děčín, což za stavu 63:63 vypadalo, že by se nám mohlo povést. Bohužel jsme inkasovali nějaké jednoduché koše a pak jsme už nenašli energii na otočení zápasu," prohlásil.

Děčín oplatil Slezanům říjnovou vysokou porážku o 28 bodů. "Dnes jsme si výhru jednoznačně zasloužili, byť Opava bojovala celý zápas. Nechtěla prostě dvakrát na severu prohrát. Bylo nám jasné, že po včerejší prohře v Ústí budou hrát mnohem lépe, což se také potvrdilo. O to je ale naše výhra cennější, navíc je to signál, že jsme na dobré cestě," uvedl domácí kouč Tomáš Grepl.

Děčínské basketbalisty hnala za výhrou bouřící hala. Vítězství jim udrželo naději na účast v nadstavbové skupině A1. "Byla to skvělá atmosféra, až jsem z toho měl husí kůži. Na Opavě se možná projevila únava ze dvou zápasů po sobě. Své udělalo i podle mého necitlivé vyloučení Radovana Kouřila. A také se asi projevilo devatenáct dní, kdy Opava nehrála," uvedl rozehrávač Ondřej Šiška. "Musím ale smeknout před naší hrou, protože jsme se neskutečně zvedli a konečně už můžeme pilovat jen detaily. Doufám, že nám bude přát i štěstíčko a ještě tu A1 uděláme. Jsme stále více sehraní, každý už zná svou roli v týmu," dodal.

Ondřej Šiška z Děčína
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Brno vyhrálo potřetí v řadě

V dohrávce kola vedli Brňané v Ústí nad Labem už o 19 bodů, ale nakonec museli o třetí vítězství za sebou v závěru ještě bojovat. Brno mělo od začátku navrch a v úvodu třetího dějství se ujalo vedení 55:36, Ústí se však podařilo dostat zpět do zápasu. Sluneta zaznamenala sérii 22:6 a ještě před poslední čtvrtinou snížila na rozdíl čtyř bodů.

Domácím se poté pět minut před koncem povedlo vyrovnat na 70:70, ale Brno vzápětí dalo sedm bodů bez odpovědi a získalo rozhodující náskok. Největší podíl na výhře měli dvacetibodoví střelci Šimon Puršl s Rashadem Maddenem, který přidal deset doskoků.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 23 body Lamb Autrey, ale třetí domácí prohře Ústí z posledních čtyř zápasů zabránit nedokázal. Severočeši jsou v tabulce osmí. Brno vyhrálo potřetí za sebou a je třetí.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 21. kolo:

Nymburk - USK Praha 97:71 (29:19, 48:39, 75:58)

Nejvíce bodů: Ross 22, Palyza 17, Kříž 14 - West 19, Mangas 18, Vyroubal 15.

Ostrava - Kolín 80:85 (27:23, 46:39, 63:55)

Nejvíce bodů: Radukič 20, Vann a Antonio po 18 - Číž 23, Petráš a Mareš po 19.

Pardubice - Jindřichův Hradec 86:74 (26:20, 55:41, 71:60)

Nejvíce bodů: Vyoral 21, Šafarčík a Vrankovič po 14 - Dubose 19, Stegbauer 17, Brown 15.

Olomoucko - Hradec Králové 71:73 (16:18, 31:39, 51:57)

Nejvíce bodů: Vučkovič a Kněževič po 14, Halada 12 - Vujovič 18, Pešakovič 12, Škranc a Peterka po 11.

Ústí nad Labem - Brno 77:82 (16:25, 36:51, 59:63)

Nejvíce bodů: Autrey 23, Svejcar 13, Joseph 11 - Madden, Puršl oba 20, Mickelson 12.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články