Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hráčky USK znovu zkusí zastavit basketbalovou mašinu z Jekatěrinburgu

Velký boj čeká basketbalistky USK Praha v Evropské lize. Pražanky zatím vládnou skupině A, ale teď je čekají šampionky posledních dvou ročníků – hráčky Jekatěrinburgu. Jenže právě ty basketbalistky USK v lednu jako jediné v soutěži porazily 82:73. Utkání můžete sledovat od 19:05 v přímém přenosu na ČT sport i na ctsport.cz.

USK - Jekatěrinburg
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Jekatěrinburg je největší favorit celé Euroligy. Je to tým, nad kterým se dá vyhrát, ale ne vyhrávat," konstatovala trenérka USK Natálie Hejková. Ráda by získla další skalp elitního týmu, s nímž předtím Pražanky pravidelně prohrávaly. "V každé sezoně Jekatěrinburg prohraje jeden zápas, ale ne dva tři po sobě. V téhle sezoně ještě porážku nemá. Tak to zase zkusíme," řekla Hejková.

Uvědomuje asi ale obrovskou sílu soupeře. "Přibyla jim další podkošová hráčka a mají tam tři světové basketbalistky: vysokou Brittney Grinerovou (203 cm), nejužitečnější hráčku finále WNBA Emmu Meessemanovu a k tomu se přidala další finalistka WNBA a spoluhráčka (opory USK) Alyssy Thomasové Jonquel Jonesová," vyjmenovala Hejková největší "zbraně" soupeřek.

"To je taková síla, že by byl každý tým rád, kdyby měl jednu z nich. A oni mají tři. K tomu Allie Quigleyová, kterou všichni naši fanoušci znají jako střelkyni. Potom Courtney Vanderslootová... Prostě ten tým nemá chybu," doplnila trenérka USK.

Jekatěrinburg vyhrál tři z posledních čtyř ročníků Evropské ligy a v této sezoně porazil v Belgii Castors Braine 87:79, před vlastním publikem Orenburg 89:67 a minulý týden vyhrál v Benátkách 86:61. Pražanky po venkovních výhrách nad TTT Riga 73:66 a Bourges 93:64 deklasovaly před týdnem doma Cukurovu 82:28.

"Určitě jsem neočekávala, že to budou takové výkony. V koutku duše jsem doufala, že zopakujeme minulou sezonu, kdy jsme také začaly famózně dvěma výhrami venku. Letos to bylo opravdu komplikované. Zranění, nepředpokládané změny, tým se sešel až těsně před Euroligou...," vyjmenovávala trenérka USK.

"Pro nás byla přípravou jen česká liga, protože jsme do té doby nemohly vycestovat na žádný turnaj. Je to pro mě balzám na duši. Po těch problémech, které jsme měly, jsou tři výhry fajn," pochvalovala si dosavadní bilanci Hejková.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články