Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hráčky USK udolaly Mondeville a vydřely postup

Praha - Basketbalistky USK Praha postoupily do vyřazovací fáze Evropské ligy, v závěrečném utkání skupiny C porazily doma Mondeville 56:51. České šampionky prošly mezi 14 účastníků 2. kola s třetí nejhorší bilancí z postupujících týmů a narazí znovu na Galatasaray Istanbul, s nímž se utkaly už ve skupině a oba duely prohrály. Venku 56:58 a doma 52:66.

Utkání ZVVZ USK Praha - Mondeville
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Pokud si před týdnem trenérka USK Natália Hejková stěžovala na malou bojovnost, tak dnes mohla být spokojená. S vědomím, že potřebují vyhrát, se Pražanky do soupeře od začátku pustily a předváděly velmi dobrou obranu. V útoku se navíc rychle střelecky chytila Vítečková a dařily se i snadné koše zblízka. Výsledkem bylo vedení 15:4 a oddechový čas hostů.

Mondeville muselo rychle sáhnout k nátlakové obraně, která dělala USK velké potíže a za sedm minut hry daly domácí hráčky jediný bod, což dovolilo hostům vrátit se do hry. Francouzky za to ale zaplatily velkým výdejem sil, které jim v druhé polovině zápasu chyběly.

Natália Hejková: "Byl to zápas na krev, pot a slzy. O to větší z toho mám radost. Kdybychom takto bojovaly i v jiných zápasech, tak bychom nebyly v takových problémech. To velké 'musím', které nad námi viselo, je strašné. Naštěstí jsme se s tím poměrně dobře vyrovnaly. Sice tam byly chyby, ale prvních deset minut bylo velmi dobrých a i po zbytek zápasu jsme hrály to, co jsme chtěly."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USK Praha - Mondeville

USK se navíc ještě do poločasu podařilo nápor Mondeville utlumit především zásluhou přesné ruky Vítečkové a výborné práci Američanky Vaughnové při útočném doskoku. Klíčový byl závěr třetí čtvrtiny, ve kterém domácí hráčky za čtyři minuty dovolily soupeřkám pouhé tři body a samy utekly na rozdíl 12 bodů.

Mondeville se v útoku nedařilo a za šest a půl minuty poslední čtvrtiny dalo jediný koš. USK se stačilo soustředit zejména na obranu, aby si hlídal náskok. Tři minuty před koncem se sice Francouzkám povedlo snížit na šest bodů, ale české mistryně už si náskok pohlídaly.

Nyní má dva týdny na to, aby své hráčky připravila na Galatasaray, na jehož palubovce se USK představí 19. února. O tři dny později bude odveta v Praze. Případný třetí duel by se hrál 27. února. Ostatní dvojice 2. kola tvoří Spartak Moskva - Targoviste, Fenerbahce - Györ, Košice - Salamanca, Bourges - Wisla Krakov, Naděžda Orenburg - Polkowice, Schio - Rivas Madrid. Vítězové postoupí do březnového Final 8 v Jekatěrinburgu, který má účast jistou.

Nyní má trenérka USK dva týdny na to, aby své hráčky připravila na Galatasaray, na jehož palubovce se USK představí 19. února. O tři dny později bude odveta v Praze. Případný třetí duel by se hrál 27. února.

Ostatní dvojice 2. kola tvoří Spartak Moskva - Targoviste, Fenerbahce - Györ, Košice - Salamanca, Bourges - Wisla Krakov, Naděžda Orenburg - Polkowice, Schio - Rivas Madrid. Vítězové postoupí do březnového Final 8 v Jekatěrinburgu, který má účast jistou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články