Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hráčky USK po restartu ligy rozdrtily Žabiny

Basketbalistky USK Praha v prvním soutěžním utkání po více než měsíci porazily Žabiny 95:52 a po pátém vítězství si upevnily vedení v tabulce. Brněnský tým přijel do Prahy k teprve třetímu utkání v sezoně s dvěma výhrami na kontě, v duelu dosud stoprocentních soupeřů ale proti českým šampionkám hrajícím navíc poprvé v ročníku se zámořskými posilami Allysou Thomasovou a Brionnou Jonesovou neměl šanci.

zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"My jsme si to dneska trošku jako první v ŽBL v uvozovkách vyžrali, protože USK byl už v plné síle a v plné sestavě proti nám. My naopak přijeli bez zraněných Vodráčkové a Adamcové, tedy s ještě víc omlazeným týmem, než je standardní, a pro holky to byla škola," řekl brněnský trenér Viktor Pruša.

Na povedeném vstupu favorita do restartované soutěže po koronavirové přestávce se 19 body podílela Veronika Voráčková. Jonesová z pozice náhradnice zaznamenala 17 bodů a 10 doskoků, double double zkompletovala i chorvatská pivotka Marija Režanová s 11 body a 13 doskoky. Vedle přesnější střelby dominovaly domácí hráčky pod košem, doskakování ovládly v poměru 62:37.

"Ze začátku to bylo nervóznější, nehrály jsme úplně dobře v obraně, ale postupem času si to sedlo. Byly tam nějaké nedostatky, ale jelikož trénujeme spolu asi teprve týden, tak to bylo jasné," řekla autorka sedmi domácích bodů Tereza Vyoralová.

Po dohrávce 3. kola se oba týmy hned ve čtvrtek utkají v předehrávce 12. dějství a hrát se bude po dohodě klubů znovu v Praze.

Výsledek 3. kola ligy basketbalistek

USK Praha - Žabiny Brno 95:52 (21:15, 47:25, 72:31)
Nejvíce bodů: Voráčková 19, Jonesová 17, Thomasová 14 - Křivánková 10, A. Kopecká 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články