Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hráčky USK nestačily na Bourges a v Eurolize přišly o druhé místo

Basketbalistky USK Praha v desátém kole Evropské ligy prohrály 70:81 v Bourges. Přišly tak o druhé místo, na kterém je vystřídal právě soupeř z Francie. Český celek navíc zaznamenal třetí porážku za sebou, což je jeho nejdelší série bez vítězství za poslední dva roky.

Hráčky USK ztratily zápas ve druhé čtvrtině, kterou prohrály 26:18, a do druhého poločasu tak vstoupily s jedenáctibodovou ztrátou. České šampionky poté sice vyrovnaly hru a v úvodu závěrečné čtvrtiny po třech koších bez odpovědi domácích snížily na rozdíl dvou bodů, jenže Bourges vzápětí ukázalo, že doma je silné.

Francouzský celek, který doma prohrál jen s vedoucím týmem skupiny A Jekatěrinburgem, si náskok vzal zpět díky přesné střelbě za tři body a další drama už nedovolil. Bourges se tak posunulo na druhé místo v tabulce, ze kterého sesadilo právě USK.

Je nám líto, video expirovalo.
USK prohrálo i v Bourges a přišlo o druhé místo

"V novém roce se nám nedaří a je to pořád stejná písnička," uvedla trenérka USK Natálie Hejková. "Nemáme dost široký kádr, a když proti nám někdo hraje dobrou, agresivní obranu, tak nám dojdou síly. Ukazují to i statistiky. Naše lavička udělala sedm bodů, zatímco Bourges 38," prohlásila.

Výběr trenérky Natálie Hejkové navázal na prohry s Orenburgem a Schiem a v Evropské lize si připsal třetí porážku za sebou. Pro USK jde o nejdelší sérii bez vítězství od jara 2017, kdy prohrál čtyřikrát za sebou, ale přesto postoupil do Final Four.

Bourges - ZVVZ USK Praha 81:70 (15:12, 41:30, 57:49)

Nejvíce bodů: Chartereauová 21, Johannésová, Michelová obě 12, Plouffeová 10 - Thomasová 18, Ayayiová 16, Kateřina Elhotová 15, Režanová 10. Fauly: 19:16. Trestné hody: 14/11 - 17/9. Trojky: 6:3. Doskoky: 40:32.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články