Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hráčky KP Brno si poradily s Benátkami

Basketbalistky KP Brno porazily ve druhém kole Evropského poháru Benátky 66:64. Moravský celek si v domácím prostředí připsal první výhru v soutěži. O úspěchu rozhodla pět sekund před koncem Američanka Jasmine Gillová. Bez porážky zůstal ve skupině G pouze Miškovec, který zvítězil v Nantes 97:87.

Basketbalistky KP Brno
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Brňankám vyšel lépe vstup do utkání, když v závěru první čtvrtiny otočily desetibodovou šňůrou výsledek. Do poločasu si udržely sedmibodový náskok, který ale v závěru utkání po chybách ztratily.

Basketbalistky Benátek v závěrečné čtvrtině zásluhou přesně zakončující maďarské pivotky Goreeové otočily na chvíli výsledek, závěr zápasu ale nezvládly.

"Na našem výkonu se nepodepsaly porážky z minulého týdne. Vysoká v Miškovci a smolná v domácí lize v Hradci Králové. Děvčata dokázala, že basket hrát umějí. Máme našlápnuto za ještě lepšími výsledky," uvedl trenér Brňanek David Zdeněk.

V brněnském týmu si střelecky nejlépe vedly Michaela Stará s osmnácti body, o jeden bod méně zaznamenala Gillová, která si připsala i sedm úspěšných doskoků.

Další zápas Evropského poháru sehrají Brňanky ve středu 7. listopadu, kdy hostí Nantes.

Evropský pohár basketbalistek, skupina G - 2. kolo:

KP Brno - Reyer Benátky 66:64 (17:10, 36:29, 50:47)

Nejvíce bodů: Stará 18, Gillová 17, Sládková a Šujanová po 8 - Bestagnová 16, Goreeová 12, Steinbergaová a Carangelová po 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články