Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Hráči Phoenixu v NBA válí. Pokud jde o videohru

Za tři dny měla končit základní část NBA. Kdy a jestli se vůbec dohraje, není vůbec jasné, a tak si nejlepší světoví basketbalisté krátí čas alespoň hrou na počítači nebo konzolích. Zatímco v reálu se Phoenixu v zámořské soutěží vůbec nedaří, z vítězství v turnaji ve videohře NBA 2K se radoval jeho rozehrávač Devin Booker. Ve finálové sérii hrané na dvě vítězství porazil svého spoluhráče ze Suns Deandreho Aytona 2:0.

Devin Booker
zdroj: AP autor: Elise Amendola

Za historicky první titul ve virtuálním turnaji, do něhož se zapojilo 16 hráčů, získal prémii 100 000 dolarů (asi 2,47 milionu korun). Odměnu věnuje některé z charitativních organizací podle své volby na pomoc v boji s nemocí COVID-19.

Třiadvacetiletý Booker, jenž se virtuálnímu hraní věnuje dlouhodobě a je i členem esportového týmu 100 Thieves, vyhrál finálové duely 72:62 a 74:62. "Skvělý pocit. Sešli se talentovaní hráči. Ale od začátku jsem říkal, že si to o titul rozdáme já a Deandre," prohlásil Booker. "Už jsme spolu hráli dřív, je to rozhodně hráč," dodal.

Booker do turnaje, který přenášela i televizní stanice ESPN, vstupoval jako pátý nasazený, Ayton byl desítka.

Zatímco na palubovce v reálné NBA se jejich Phoenixu vůbec nedaří a v Západní konferenci patří v přerušené sezoně k nejhorším, ve virtuálním světě zazářili. Hvězdný Kevin Durant z Brooklynu, který byl nasazenou jedničkou, naopak vypadl hned v prvním kole. Dvojka Trae Young z Atlanty zvládl jen jeden zápas.

NBA byla na neurčito přerušena 11. března po pozitivním testu Rudyho Goberta z Utahu na koronavirus. Infekce se postupně objevila u hráčů nebo dalších zaměstnanců v několika klubech. Základní část měla skončit 15. dubna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články