Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hráči Lakers jako první postoupili do finále NBA

Denver - Basketbalisté Los Angeles Lakers jsou prvními finalisty NBA. Tým kolem hvězdného Kobeho Bryanta vyhrál páteční šestý duel v Denveru přesvědčivě 119:92 a po celkovém triumfu 4:2 na zápasy obhájil titul šampiona Západní konference. K rekordní třicáté účasti ve finále zámořské ligy dovedl Bryant Lakers 35 body, dalších deset košů padlo po jeho přihrávkách. Pau Gasol a Lamar Odom přidali po dvaceti bodech, Trevor Ariza dalších 17.

"Schovali jsme si náš nejlepší zápas na tuhle chvíli," konstatoval kouč Phil Jackson, který bude opět po roce usilovat o jubilejní desátý primát v roli trenéra. Jeho svěřence zastihl zápas ve skvělé formě. Úspěšností střelby z pole přesáhli 57 procent, proměnili všech 24 trestných hodů a devět z 16 trojkových pokusů. "Těžko nás porazit, když fungují všechny naše zbraně," konstatoval Gasol, autor ještě dvanácti doskoků.

Domácí tým tak vyrovnanou sestavu neměl a s výjimkou několika sekund v úvodu ani jednou nevedl. Nejlepším střelcem byl Carmelo Anthony s 25 body, o jeden méně dal J.R. Smith, další spoluhráči se ale nepřidali.

Lakers budou hrát už o patnáctý titul v historii klubu, vloni je o něj připravil ve finále Boston. Na letošního soupeře si Jacksonův tým bude muset počkat nejméně den. V sérii Orlanda s Clevelandem mají v noci na neděli za stavu 3:2 překvapivě už druhý mečbol domácí Magic. "Jsme zase tam, kde jsme vloni nedokončili svůj byznys. Tentokrát se to snad podaří," věřil Bryant před svým šestým startem ve finále NBA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články