Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Howard přiblížil Orlando na dosah finále NBA

Orlando - Basketbalisty Orlanda dělí jediná výhra od účasti ve finále play off zámořské NBA. Ve čtvrtém utkání konferenčního finále doma porazili Cleveland 116:114 po prodloužení a v sérii vedou už 3:1 na zápasy. Hlavní zásluhu na výhře Magic měl pivot Dwight Howard, který nastřílel 27 bodů, z toho deset v klíčovém prodloužení. Magic jsou nyní blízko k první účasti ve finále od roku 1995, kdy v jejich dresu hrálo prim duo Shaquille O'Neal, Anfernee Hardaway.

Orlandu k výhře vedle Howardovy dominance v prodloužení pomohl i klubový rekord v play off v podobě sedmnáct přesných trojek, z toho jedenáct v druhé půli. Howardovi asistovali i Rafer Alston, autor 26 bodů, a sedmnáctibodoví Rashard Lewis a Mickael Pietrus.

Clevelandu ani tentokrát nestačil další skvělý výkon hvězdného LeBrona Jamese, který potřetí v sérii překonal čtyřicetibodovou hranici. Nastřílel 44 bodů včetně koše, kterým v poslední sekundě normální hrací doby zařídil prodloužení, přidal dvanáct doskoků a sedm asistencí, přesto to k vyrovnání série nevedlo.

"Nyní je čas to ukončit. Musíme mít zabijácký instinkt, pokud chceme vyhrát celou ligu," dodal Howard směrem k pátému zápasu série, který se bude hrát ve čtvrtek v noci v Clevelandu.

Trenér Orlanda Stan Van Gundy ale ještě nepovažuje sérii s vítězem základní části za rozhodnutou. "Když máte na druhé straně borce, jakým je James, tak je konec ještě hodně daleko," upozornil Van Gundy, s čímž souhlasil i Howard. "LeBron vůbec nevypadal unaveně. Je neskutečný, může střílet odkudkoli na hřišti. Baví mě hrát právě proti němu," složil Howard poklonu soupeři.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články