Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Houston zahájil éru po Hardenovi úspěšně. Odneslo to San Antonio

Téměř po deseti letech, kdy byl James Harden hlavní hvězdou týmu, se Houston probudil do nové doby. Začátek se jim ale povedl. V NBA porazili San Antonio 109:105, na čemž měl hlavní zásluhu Christian Wood. Na svém kontě měl sedmadvacet bodů.

Basketbalisté Houstonu
zdroj: ČTK/AP autor: Eric Gay

Rockets v prvním utkání bez Hardenových služeb od roku 2012 ukončili čekání na výhru mimo svoji halu. Dalších třiadvacet bodů a sedm doskočených míčů přidal Sterling Brown, který obsadil Hardenův post v základní sestavě, Jae'Sean Tate zaznamenal 13 bodů a deset asistencí. "Věřím v týmového ducha a ten tam dneska byl," řekl trenér vítězů Stephen Silas. San Antoniu nestačilo 29 bodů Keldona Johnsona.

Třetí triumf z posledních čtyř zápasů vybojoval Denver, který doma porazil 114:104 Golden State. Pomohl mu k tomu výraznou měrou pátý triple double Nikoly Jokiče v sezoně. Srbský pivot zaznamenal 23 bodů, 14 doskoků a deset asistencí. Za hosty nastřílel 35 bodů včetně pěti trojek Stephen Curry a přidal jedenáct finálních přihrávek.

Philadelphia podruhé ve třech dnech porazila vicemistrovské Miami, tentokrát 125:108. K výhře nad oslabeným soupeřem ji dovedli Shake Milton s 31 body a Ben Simmons, který zkompletoval třicátý triple double v kariéře za deset bodů, deset doskoků a 12 asistencí.

Portland inkasoval vysokou domácí porážku 87:111 od Indiany a také přišel na delší dobu o jednu z opor. Bosenský pivot Jusuf Nurkič si v zápase zlomil zápěstí a čeká ho několikatýdenní nucená pauza. Pacers už hráli bez Oladipa a k výhře je dovedli Malcolm Brogdon s pětadvaceti body a Litevec Domantas Sabonis s 23 body a 15 doskoky.

Teprve třetí triumf v sezoně si připsali předloňští šampioni z Toronta, kteří v nuceném azylu v Tampě zdolali Charlotte 111:108. Lídrem kanadského celku byl Chris Boucher s 25 body a 10 doskoky.

Výsledky NBA:

Denver - Golden State 114:104, Philadelphia - Miami 125:108, Portland - Indiana 87:111, San Antonio - Houston 105:109, Toronto - Charlotte 111:108.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články