Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Houston kolektivním výkonem zdolal lídra NBA z Milwaukee

Basketbalisté Houstonu si v NBA vyšlápli na nejlepší tým soutěže Milwaukee a díky kolektivnímu výkonu zvítězili 120:116. Bucks se sice podařilo udržet nejlepšího střelce soutěže Jamese Hardena na 24 bodech, ale sedm z osmi hráčů Rockets, kteří zasáhli do hry, dalo minimálně devět bodů. Nejvíc Russell Westbrook, jednatřicet. Milwaukee tak nestačilo ani 36 bodů, 18 doskoků a osm asistencí Jannise Antetokunmpa.

Utkání Houston - Milwaukee
zdroj: AP autor: Mike Ehrmann

Houston se opět spoléhal na svou silnou zbraň střelbu z dálky a 61 pokusy za tři body vyrovnal rekord NBA; proměnil z nich 21. Z dálky úspěšně vystřelil každý z osmi hráčů Rockets.

Milwaukee, které si mohlo zajistit prvenství ve Východní konferenci, téměř celou poslední čtvrtinu vedlo, a ještě tři minuty před koncem o osm bodů.

Pak se ale Bucks dopustili tří ztrát za sebou, čehož Houston využil k obratu šňůrou 9:0. Milwaukee si ještě dvakrát vzalo vedení zpátky, ale Westbrook vždy trestnými hody odpověděl.

Když Antetokunmpo 14 vteřin před koncem ztratil další míč a Khris Middleton dvakrát neproměnil pokus za tři body, radoval se Houston z výhry.

"Běžně když v koncovce vedeme, tak to dokážeme uhrát do vítězství. Dnes ale ne. Bylo tam hodně chyb. Máme o čem přemýšlet a z čeho se poučit," řekl Antetokunmpo.

Nemohl ho tak těšit ani fakt, že se stal po Kareemu Abdulovi-Jabbarovi teprve druhým hráčem za posledních 50 let, který v 15 utkáních za sezonu zaznamenal minimálně 30 bodů, 15 doskoků a pět asistencí.

Důležité vítězství si připsalo San Antonio proti Memphisu 108:106. Dostalo se tak na deváté místo Západní konference a snížilo náskok právě osmého Memphisu na dvě výhry. Stále tak Spurs mohou živit naději na 23. postup do play-off v řadě.

Hrdinou byl DeMar DeRozan, jenž vteřinu před koncem proměnil oba trestné hody po faulu, který si individuální akcí vybojoval.

Do Orlanda, kde se dohrává sezona v uzavřeném komplexu, přitom Spurs dorazili až coby 12. tým konference. Po restartu mají už dvě výhry.

"Hrajeme, jako by každý zápas byl náš poslední," řekl rozehrávač Dejounte Murray, s 21 body nejlepší střelec Spurs. Memphisu nestačil výkon Ja Moranta. Kandidát na cenu pro nováčka roku sahal po triple double s 25 body, devíti doskoky a devíti asistencemi.

Vzhledem k porážce Memphisu stále nemá jistou účast v play-off ani Dallas. Mavericks totiž rovněž těsně prohráli 115:117 s Phoenixem.

Luka Dončič s Kristapsem Porzingisem sice dali dohromady 70 bodů, ale bojovný Phoenix si poradil i se ztrátou 15 bodů, kterou ve druhé půli otočil. V posledních třech minutách pak dobrou obranou těsnou výhru uhájil.

Dallas se trápil se střelbou za tři body, proměnil jen šest z 31 pokusů a úspěšnost měl 19 procent. I Dončič dosáhl na 40 bodů, aniž by proměnil jedinou trojku. Nahradil to 18 body z trestných hodů. K tomu přidal osm doskoků a 11 asistencí.

Portland sice dohnal manko 24 bodů a v poslední čtvrtině nad Bostonem vedl, ale Celtics nakonec vyhráli 128:124. Jayson Tatum k tomu přispěl 34 body.

Portland táhli Damian Lillard s 30 body a 16 asistencemi a Jusuf Nurkič, jenž dal také 30 bodů v teprve druhém zápase od loňské březnové zlomeniny nohy.

Je nám líto, video expirovalo.
Brooklyn se výhrou nad Washingtonem přiblížil postupu do play-off

O osmičce postupujících ve Východní konferenci už je takřka rozhodnuto. Orlando zvítězilo nad Sacramentem 132:116 a Brooklyn nad Washingtonem 118:110, Wizards tak ztrácejí na příčky pro play-off už sedm výher.

"Ale ještě není konec. Kurzy jsou sice proti nám, ale my budeme dál bojovat," řekl kouč Washingtonu Scott Brooks.

Výsledky nedělních zápasů NBA:

Boston - Portland 128:124, Brooklyn - Washington 118:110, Houston - Milwaukee 120:116, Memphis - San Antonio 106:108, Orlando - Sacramento 132:116, Phoenix - Dallas 117:115.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články