Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hned na úvod možná klíčový zápas. Nymburk hostí Zenit Petrohrad

Praha Basketbalisté Nymburku vstupují do další fáze Evropského poháru. V pražské Tipsport areně vítají Zenit Petrohrad a potřebují uspět, aby si v konkurenci dalších silných celků Štrasburku a Kazaně vytvořili dobrou výchozí pozici pro boj o dvě postupová místa do osmifinále. Zvláště když další dva zápasy sehrají venku. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 18:25.

"Pro nás je to velmi důležitý zápas hned na úvod skupiny, který se nakonec může ukázat jako jeden z rozhodujících. Jestli chceme postoupit, musíme především vyhrávat doma," řekl trenér Nymburku Kestutis Kemzura. "Předpokládám, že o postup budeme bojovat hlavně s Petrohradem a Štrasburkem. Cokoli uhrajeme proti Kazani, bude něco navíc. Uhájit domácí palubovku proti Petrohradu je ten nejlepší způsob, jak dobře začít," dodal.

Jedna těsná prohra v prodloužení

Nymburk už v této sezoně se Zenitem jedno utkání odehrál v rámci VTB ligy a na jeho palubovce prohrál těsně 91:95 po prodloužení. Ještě 15 vteřin před koncem přitom vedl český mistr o čtyři body, ale závěr nezvládl. "Teď je ale jiná situace, sezona pokročila a hraje se jiný zápas v jiné soutěži, proto se nelze na tehdejší výsledek ohlížet," řekl Kemzura, jehož svěřenci se nyní s Petrohradem utkají během měsíce hned třikrát, jelikož je čeká odveta i ve VTB lize.

Nymburku se sice v posledních týdnech na mezinárodní scéně tolik nedařilo, ale věří, že s novým rokem přijde i návrat formy. Pomoci by k tomu měl i uzdravený Darius Washington. S ním v sestavě předvedl Nymburk v neděli zlepšený výkon proti přednímu evropskému celku Chimki Moskva.

Zenit, který se v létě přestěhoval do Petrohradu z moskevské oblasti Ljubercy, kde hrával pod jménem Triumph, se opírá zejména o hru portorického rozehrávače Waltera Hodge. Mezi další opory patří bývalý kanadský pivot Prostějova Kyle Landry či Srb Dejan Borovnjak, který v říjnu nastřílel Nymburku 23 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Nymburk - Petrohrad
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články