Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hejková: Nabídku USK jsem přijala i z nostalgie

Natálie Hejková
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Hejková v roce 1972 jako osmnáctiletá začínala v dresu Slavie VŠ Praha, tedy klubu, který se v roce 1990 přejmenoval na USK Praha. V roce 1976 s ním vybojovala tehdejší Pohár Ronchettiové. "Je to výzva, to mě na tom baví. Samozřejmě je mi smutno, že je to uprostřed sezony a že na to doplatil pan Beneš. Ale jsem ráda, že jsem se mohla po letech do klubu vrátit," uvedla.

K trenérské výměně vedení USK sáhlo v sobotu, kdy odvolalo Ivana Beneše. Hejková se týmu ujala v pondělí a ve středu už koučovala v zápase s Jekatěrinburgem. "Bylo to strašně hektické. První trénink jsem jen sledovala, abych se s týmem seznámila. Před druhým tréninkem zase složil funkci asistent. Naštěstí Jekatěrinburg poměrně dobře znám, šest jeho hráček jsem i trénovala, takže jsem byla schopná tým na soupeře připravit," řekla Hejková po prohře 71:78 s ruským favoritem.

Trenérka USK Praha Natálie Hejková
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

USK začal Euroligu třemi porážkami, za což může podle trenérky psychická a fyzická únava především českých hráček v týmu, které za sebou mají účast na olympijských hrách v Londýně a nestihly si přes léto odpočinout. "Chybí mi u nich energie, jsou unavené. Hlava je unavená," míní Hejková. Podle ní se na týmu projevil i fakt, že v úvodu sezony hrál tým v menší rotaci, jelikož americké posily se připojovaly postupně.

Stále má v kádru jen 11 hráček, ovšem žádnou posilu neplánuje. "To není můj styl. Jsem zvyklá pracovat s tím, co mám k dispozici. Je to ale trochu risk, v případě zranění. Teď proti Jekatěrinburgu nemohla hrát Anna De Forgeová, takže jsem měla jen deset hráček," uvedla rodačka ze Žiliny. Aby ještě lépe poznala, jak to v týmu chodí, chystá se sejít se sportovním manažerem USK Luborem Blažkem, který do minulé sezony tým trénoval. "Jsme dlouholetí přátelé. Snad mi řekne vše, co pro svou práci potřebuji vědět," řekla Hejková.

Musí také rychle vyřešit funkci asistenta, jelikož Stanislav Kára se rozhodl po odvolání Beneše nepokračovat. Proti Jekatěrinburgu se této role ujal manažer klubu Marek Kučera. "Ráda bych měla po svém boku někoho mladého, komu bych mohla předávat zkušenosti a vychovávat ho pro budoucnost klubu. Vždycky to tak bylo, že z mých asistentů se stali později hlavní trenéři," dodala čtyřnásobná vítězka Evropské ligy s Ružomberkem a Spartakem Moskva. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články