Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hardingův koš s klaksonem rozhodl o výhře Nymburku na hřišti PAOK Soluň

Basketbalisté Nymburka zvítězili ve 2. kole Ligy mistrů na hřišti PAOK Soluň 84:83 a po středeční prohře rovněž venku s Galatasaray Istanbul (85:101) si ve skupině připsali první úspěch. Rozhodl o tom v dramatické koncovce košem s klaksonem Jerrick Harding, který byl s 22 body nejlepším střelcem utkání. Domácí naopak i podruhé prohráli.

Jerrick Harding
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Nejen tu koncovku, ale celý zápas jsem prožíval v takových vlnách, protože si myslím, že jsme dneska byli lepším týmem a měli jsme velmi dobré pasáže. Měli jsme velmi dobrých prvních patnáct minut v prvním i druhém poločase, ale bohužel vlastními chybami, ztrátami a špatnou exekucí v útoku jsme se trošku připravili o polštář ve skóre. Mohli jsme zápas vyhrát úplně v klidu, ale šlo to do infarktové koncovce," prohlásil křídelník Lukáš Palyza.

"Když už to po tom koši s faulem vypadalo velmi špatně, tak jsme v posledních sekundách vytáhli zázračnou střelu. Jsme samozřejmě všichni rádi, protože první výhra v Lize mistrů nám hodně pomůže do dalších bojů a věřím, že to tým nakopne k dalším vítězstvím," doplnil Palyza.

Nymburku se v úplném úvodu nedařilo ve střelbě a poprvé se trefil až po třech minutách a 28 sekundách za stavu 0:5.

Harding ale rozjel devítibodovou šňůru, na které se podílel čtyřmi body a kapitán Vojtěch Hruban pěti. Nymburk unikl následně do náskoku 18:7 a na začátku druhé čtvrtiny po trojce Františka Váni vedl dokonce o 14 bodů.

Domácí sice snížili na 23:29, ale Nymburk odpověděl osmibodovou šňůru, kterou dovršil dvěma trojkami Lukáš Palyza.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk košem s klaksonem vyhrál na hřišti PAOK Soluň

Pak předvedl stejně dlouhou bodovou sérii v závěru prvního poločasu soupeř i díky pěti bodům Vlada Jankoviče, ale Nymburku do šatny zajistil dvěma úspěšnými šestkami Colbey Ross vedení 40:35.

Díky jedenáctibodové šňůře mezi 22. a 26. minutou se domácí dostali poprvé od úvodu utkání do vedení (50:46). Ale další pasáž třetí čtvrtiny patřila Nymburku. Hosté unikli do náskoku 65:55, ale trojkou s klaksonem snížil David DiLeo.

Domácí dostal ve 43. minutě DiLeo další trojkou na rozdíl pěti bodů, ale Nymburk díky Hrubanově trojce s faulem a úspěšnou šestkou i Hardingově úniku zvýšil na 76:65.

Na rozdíl 11 bodů se hosté vrátili ještě v čase 36:23, kdy Palyza trefil ze svého pátého pokusu pátou trojku v utkání.

Jenže domácí otočili šest sekund před koncem na 83:82 po koši a proměněném trestném hodu Marvina Jonese.

Výhru Nymburka ale ještě stihl trefit těsně před vypršením času Harding, což ještě sudí ověřili u videa.

"Je to pěkný pocit vyhrát v poslední vteřině. S větším odstupem času by nám ale mělo docházet, že jsme to vůbec neměli připustit a zápas jsme měli rozhodnout dávno předtím. Bylo tam strašně moc chyb. Ale nakonec je ta výhra krásná," prohlásil kapitán Nymburka Vojtěch Hruban, který se zapojil do vítězné akce.

PAOK Soluň - ERA Nymburk 83:84 (11:21, 25:40, 58:65)

Nejvíce bodů: Jones 17, DiLeo 16, Jankovič 14 - Harding 22, Palyza 18, Ross 15. Fauly: 17:23. Trestné hody: 23/16 - 12/9. Trojky: 7:15. Doskoky: 42:36.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články