Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Harden při svém debutu nastřílel 37 bodů

New York - Basketbalisté Houstonu porazili v NBA Detroit 105:96 především zásluhou své nové posily Jamese Hardena, který si připsal 37 bodů a 12 asistencí. Další debutant v dresu hostujících Rockets Jeremy Lin se uvedl 12 body a osmi finálními přihrávkami.

James Harden
zdroj: Getty Images

"Je to pro mě nová role. Má práce je dělat každý den to nejlepší, co můžu, ať už při zápase, na tréninku nebo při charitativní akci. Hlavně musím být lídrem týmu," řekl Harden.

Zato Lakers se rozjíždějí hodně zvolna, losangeleský celek ve svém druhém utkání v sezoně podlehl v Portlandu 106:116. Hosté navíc těsně před poločasem přišli o rozehrávače Steva Nashe, který se srazil s domácím nováčkem Damianem Lillardem a musel odstoupit. Jeho zranění kolena by však nemělo být vážné. Lillard zažil povedený ligový debut, když se zaskvěl 22 body a 11 asistencemi. Nejlepším domácím střelcem byl autor 26 bodů Nicolas Batum, v dresu Lakers nasbírali Dwight Howard 33 a Kobe Bryant 30 bodů.

V zatím nejvyrovnanějším utkání dosavadního průběhu NBA zvítězila Indiana v Torontu 90:88 košem George Hilla dvě vteřiny před koncem. Toronto přitom ještě v polovině čtvrté části vedlo o deset bodů, ale v závěru utkání předvedli Pacers šňůru 16:4.

Dramatickou zápletku podtrhli rozhodčí, kteří 22 sekund před koncem za nerozhodného stavu prozkoumali po sporném autu videozáznam a určili, že míč na poslední útok dostane Indiana. "Naskytla se mi šance najet agresivně pod koš. Rozhodujících střel se nebojím, pro takové příležitosti žiju. Už jako dítě v parku jsem si zkoušel odpočítávat čas a dávat vítězné koše," okomentoval závěrečné okamžiky zápasu Hill.

André Iguodala zažil hořký návrat na palubovku Philadelphie, kde jeho nový zaměstnavatel Denver Nuggets prohrál 75:84. Ještě čtyři minuty před koncem Nuggets ztráceli jediný bod, ale závěr lépe vyšel domácím Sixers.

Phoenix na svém hřišti podlehl Golden State 85:87. Čtyři vteřiny před koncem hostující Stephen Curry neproměnil ani jeden trestný hod, domácí však nestihli zakončit poslední útok před závěrečnou sirénou.

San Antonio zdolalo New Orleans 99:95 a pokazilo tak debut jedničce posledního draftu Anthonymu Davisovi. Mladý talent se uvedl 21 body. Spurs dovedli k výhře zkušení Tim Duncan s 24 a Tony Parker s 23 body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články