Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Harden nastřílel Washingtonu 42 bodů, Memphis těsně porazil Detroit

New York - Basketbalisté Houstonu nezažívají nejlepší vstup do sezony, ale byli by na tom ještě hůř, nebýt výkonů Jamese Hardena. Ten jim pomohl porazit Washington 42 body, devíti doskoky a sedmi asistencemi. V dalším ze zápasů těsně zvítězil Memphis nad Detroitem.

Harden si tak vynahradil pouhých deset bodů, které dal v předchozím zápase v Brooklynu, a pomohl hostům k výhře 109:103. Rockets vedli v prvním poločase o 15 bodů, ale třetí čtvrtina patřila Wizards, a nebýt Hardenových šestnácti bodů, těžko by se udrželi ve hře. Když pak zápas dospěl do koncovky, rozhodla houstonská hvězda košem s faulem. "Dopustil jsem se sedmi ztrát, ale bylo to při snaze něco vytvořit a vyhráli jsme, tak to snad tak nevadí," řekl Harden.

Washington prohrál pošesté z posledních sedmi domácích zápasů. "Už jsem trochu unavený z toho vždy o poločase přijít do šatny a muset tým seřvat, aby se probrali. Takhle to nejde," rozčiloval se trenér Wizards Randy Wittman. (VIDEO)

Matt Barnes trefil 1,1 sekundy před koncem koš z poloviny hřiště a Memphis otočil skóre zápasu s Detroitem na 93:92. Marc Gasol 29 vteřin před koncem snížil na 90:92, domácí střelci následně neuspěli a Barnes z velké dálky zápas rozhodl. "Přesně takhle jsme to trénovali. Doskočit míč, párkrát zadriblovat a vystřelit od půlky čtyři vteřiny před koncem," smál se trenér Memphisu Dave Joerger. "Možná tam byl na doskoku na nás faul, ale nenechám si dát pokutu v zápase, který jsme prohráli střelou od půlky," uvedl kouč Pistons Stan Van Gundy. (VIDEO)

DeMar DeRozan nastřílel 28 bodů, Kyle Lowry přidal 19 a Toronto porazilo druhý nejlepší tým ligy San Antonio 97:94, čímž ukončilo jeho čtyřzápasovou vítěznou sérii. (VIDEO)

Isaiah Thomas dal devět ze svých dvaceti bodů v posledních třech minutách a Boston se naladil na bitvu s neporaženým Golden State výhrou nad Chicagem 105:100. Od třetí prohry za sebou Bulls nezachránilo ani sezonní maximum 36 bodů Jimmyho Butlera. (VIDEO)

Zdroj
ČT sport, ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články