Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hankins v Nymburku končí, tým naopak získal ze Svitav mladého reprezentanta

O jednu z hlavních opor přichází basketbalisté Nymburka. V týmu už nebude pokračovat americký pivot Zach Hankins, jenž využil klauzule a míří do Izraele. Novou posilou mistrovského celku bude devatenáctiletý český reprezentant Luboš Kovář ze Svitav. S klubem podepsal víceletý kontrakt.

Zach Hankins z Nymburku
zdroj: PR autor: ERA Basketbal Nymburk/David Šváb

Hankins se po loňském příchodu zařadil mezi klíčové hráče Nymburka, kterému pomohl k dalšímu titulu a vítězství v základní části Ligy mistrů. I když měl třiadvacetiletý hráč smlouvu ještě na další rok, rozhodl se využít výstupní klauzuli a odejít do izraelského klubu Maccabi Rišon, za který dohraje aktuální ročník. Poté bude 211 centimetrů vysoký Američan volným hráčem.

Nymburku, v jehož barvách si vysloužil místo v ideální sestavě uplynulé sezony NBL, bude chybět i v plánovaném podzimním závěrečném turnaji Ligy mistrů.

Kovář dříve hrál za nymburskou akademii, poslední tři sezony strávil ve Svitavách. "Je to pro mě obrovská výzva a moc se na to těším. Když jsem odcházel do Svitav, tak jsem si říkal, že se sem chci jednou určitě vrátit, a ono se to povedlo už za tři roky. Tomu jsem popravdě vůbec nevěřil," uvedl tachovský odchovanec v tiskové zprávě.

"Příchod Luboše Kováře navazuje na loňský přestup Jakuba Tůmy. Každý rok chceme přivést jednoho mladého talentovaného hráče," řekl sportovní ředitel Nymburka Ladislav Sokolovský. "Na svůj mladý věk má odehrané už tři sezony v nejvyšší soutěži, spousta lidí ho bere jako zkušeného hráče, ale je mu stále teprve 19 let. U nás dostane prostor se dále zlepšovat a zapojí se do herní rotace. V lize bychom mu chtěli dávat prostor i v důležitých momentech, jako tomu bylo letos u Jakuba Tůmy," uvedl Sokolovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články