Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Griffin se blýskl triple doublem, Hornets zaznamenali šestý nejvyšší bodový rozdíl v historii

Houston Rockets míří letos vysoko a vynikající formu potvrdili vyrovnáním klubového rekordu v počtu vítězství už deset zápasů před koncem základní části. Proti Detroitu si připsali 58. výhru až v prodloužení, neboť do té doby držel Pistons ve hře Blake Griffin, který zaznamenal triple double. V nastavení ho ale předčil James Harden, který se hlavní měrou podílel na prodloužení vítězné série na sedm zápasů po výsledku 100:96.

Blake Griffin v akci
zdroj: Reuters autor: Troy Taormina

V zápase, ve kterém hráči obou týmů minuli celkem 71 tříbodových střel, ztratili domácí v poslední pětiminutovce devítibodové vedení. Přesto Harden mohl rozhodnout, ale s klaksonem střelu netrefil a připsal si čtrnáctou minelu z 16 pokusů. Až v nastavení se americký rozehrávač chytil a obstaral 10 z 12 bodů Houstonu. Celkem si připsal 21 bodů, o jeden víc měl jeho spoluhráč Eric Gordon, náhradník za zraněného Chrise Paula.

"Z průběhu jsme tušili, že tenhle zápas útok nevyhraje, ale to se občas stane. Museli jsme najít jinou cestu k vítězství a tou tentokrát byla obrana," řekl Harden, který proměnil 13 z 18 trestných hodů.

"James našel způsob, jak nějaké ty body nastřádat. Byl agresivní a z čáry trestného hodu mu to celkem šlo, ale většinu času nás držel nad vodou Eric (Gordon)," konstatoval trenér Mike D'Antoni. Houston dosáhl na 58 výher v sezoně jen v roce 1994, kdy poté slavil titul.

Podívejte se na deset nejlepších akcí hracího dne:

V dresu Detroitu zaznamenal Blake Griffin triple double za 21 bodů, 10 bodů a 10 asistencí. Jeho podkošový spoluhráč Andre Drummond předvedl 17 bodů a 20 doskoků. Díky porážce Pistons už nemohou o play-off přijít finalisté posledního ročníku z aktuálně třetího mužstva Východní konference Clevelandu.

V Charlotte tleskali diváci drtivé výhře Hornets nad Memphisem 140:79. Rozdíl 61 bodů je šestý nejvyšší v historii, rekordem je od roku 1991 vítězství Clevelandu o 68 bodů nad Miami (148:80). Domácí vedli až o 65 bodů, k nezastavení byl zejména rozehrávač Kemba Walker, který trefil deset trojek a nastřílel 46 bodů.

"Něco takového se nevidí každý den. Hráli jsme dobře. Jim chyběli dva skvělí hráči Mike Conley a Marc Gasol a my prostě jen dělali svoji práci," řekl Walker po devátém čtyřicetibodovém výkonu v kariéře. Jeho tým hrál přitom bez suspendovaného Dwighta Howarda. "Na takový výkon nemůže být nikdo z nás pyšný a je to neobhajitelné," řekl dočasný trenér nejslabšího týmu ligy Memphisu J. B. Bickerstaff.

NBA:

Charlotte - Memphis 140:79, Dallas - Utah 112:119, Houston - Detroit 100:96 po prodl., New Orleans - LA Lakers 128:125, Orlando - Philadelphia 98:118, Sacramento - Atlanta 105:90.

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články