Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Gran Canaria vyrovnala v poslední sekundě, ale nakonec Milánu podlehla v prodloužení

Ani šest bodů a pět doskoků Ondřěje Balvína k výhře Gran Canarie nepomohlo. Basketbalisté španělského celku podlehli v 21. kole Evropské ligy Milánu 104:106 po prodloužení.

Ondřej Balvín (vpravo) v dresu Gran Canarie
zdroj: ZUMA autor: Juan Carlos Garcia Mate

Už to vypadalo, že utkání 21. kola Euroligy skončí vítězstvím favorizovaného Milána v normální hrací době, ale proti byl domácí Marcus Eriksson. Švédský basketbalista se sirénou dorovnal střelou za 3 body náskok hostí, a když mu platnost pokusu posvětil i videozáznam, muselo se v Gran Canaria Aréně prodlužovat.

Ani 28 Erikssonových bodů však nakonec domácím stejně nestačilo. Milán rozložil ofenzivní sílu mezi více hráčů a nakonec slavil velmi těsné vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Balvínova Gran Canaria podlehla Milánu až v prodloužení

Zajímavostí je, že to byl nejvíce bodový zápas v dosavadním průběhu euroligové sezony a 17. v historických statistikách. Rekord drží duel mezi celky Fortitudo Bologna a Panathinaikos Atény, které zaznamenaly 14. ledna 2004 v součtu 232 bodů.

V euroligové tabulce patří Gran Canarii 14. místo ze šestnácti, Milán se drží v polovině pořadí devátý.

Výsledky 21. kola Euroligy

Gran Canaria - Milán 104:106 po prodl. (za domácí Balvín 6 bodů, 5 doskoků), CSKA Moskva - Budučnost Podgorica 99:69, Darüssafaka Istanbul - Real Madrid 82:86, Panathinaikos Atény - Anadolu Efes Istanbul 88:75.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články