Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Golden State Warriors získali zvučnou posilu. Jako volný hráč přichází Durant

San Francisco – Kevin Durant, třetí nejlepší střelec uplynulé sezony a jedna z největších hvězd basketbalové NBA, po devíti sezonách v dresu Oklahomy mění dres. Jako volný hráč se upsal finalistovi letošního ročníku, Golden State Warriors. 

Kevin Durant
zdroj: AP autor: Sue Ogrocki

V týmu, který v roce 2015 získal titul, vytvoří hvězdné duo s nejužitečnějším hráčem ligy Stephenem Currym. Čtyřnásobný nejlepší střelec soutěže, sedminásobný účastník Utkání hvězd a nejužitečnější hráč NBA za rok 2014 byl nejžádanějším zbožím na trhu s volnými hráči.

Z mnoha nabídek včetně Miami, San Antonia, Bostonu či LA Clippers si vybral tu z Golden State, s kterým má největší šanci získat premiérový titul. "Mým hlavním cílem bylo najít klub, který mi pomůže růst jako hráči, ale i jako osobnosti. Dostat se ze své komfortní zóny, ze svého pohodlí, a najít novou výzvu. Proto jsme se rozhodl pro Golden State," řekl Durant.

Oficiálně nebylo oznámeno, jakou bude mít Durant smlouvu. Spekuluje se však o tom, že se upsal na dva roky s celkovým platem 54 milionů dolarů (asi 1,3 miliardy korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články