Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Golden State si poradili s Oklahomou a vyrovnali boj o finále

Oakland (USA) - Největší favorit letošního ročníku NBA Golden State si po nečekané úvodní prohře s Oklahomou připsal první vítězství ve finále Západní konference. Warriors vyhráli vysoko 118:91 a srovnali tak stav série na 1:1 na zápasy. 

Stephen Curry (s míčem) v utkání proti Thunder
zdroj: AP autor: Thearon W. Henderson

Warriors v předchozím průběhu sezony na každou z pouhých jedenácti proher zareagovali vítězstvím a ani tentokrát nepřipustili druhý nezdar za sebou. Měli bodově navrch v každé čtvrtině a soupeři odskočili zejména ve třetí části, v níž se zaskvěl Stephen Curry. Nejužitečnější hráč ligy v jedné pasáži hry během necelých dvou minut nasázel soupeři 15 bodů.

A to měl přitom za sebou nepříjemnost z úvodní čtvrtiny, kdy ve snaze zachránit míč ve hře skončil po krkolomném pádu ve druhé řadě mezi diváky. Delší dobu se sbíral země, ale vyvázl jen s potlučeným loktem. "Vypadá to, jako bych tam měl tenisák, ale měl bych být v pořádku," řekl Curry.

V předchozích dvou sériích play-off už chyběl v několika zápasech kvůli zranění kotníku a kolena. Spoluhráči si proto po jeho skoku mezi diváky dělali starosti. "Jen jsem doufal, že bude OK. Takový let přes sedadla, to nikdy nevíte, jestli to bude noha, loket, hlava..." řekl Draymond Green.

Curry nakonec v utkání nastřílel celkem 28 bodů a ještě šest jeho spoluhráčů skórovalo dvojciferně. V týmu Thunder se přes deset bodů dostala jen hvězdná dvojice Kevin Durant (29), Russell Westbrook (16). "Dnes jsme mnohem lépe řídili pohyb míče. Dostali jsme se tím pádem k jednodušším střelám a také jsme je proměňovali," řekl Curry.

Za vyrovnaného stavu se série přesune na další dva zápasy do Oklahoma City, kde bude pokračovat v neděli. 

Výsledky finále Západní konference NBA

Golden State - Oklahoma City 118:91, stav série 1:1. 

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články