Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Golden State přejelo Houston, konferenční finále rozhodne sedmý zápas

Po první čtvrtině prohrávali s Houstonem o 17 bodů, přesto slavili jednoznačné vítězství 115:86. Basketbalisté Golden State proto stále mohou pomýšlet na obhajobu titulu a postup do čtvrtého finále NBA za sebou. V sobotním šestém semifinále Západní konference srovnali stav série na 3:3. Stejně jako na Východě, kde měří síly Boston s Clevelandem, určí postupujícího až sedmé utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Golden State Warriors si vynutili sedmý zápas proti Houstonu

Hostům kvůli zranění chyběl rozehrávač Chris Paul, ale Rockets to v úvodní části vůbec nevadilo. Zejména zásluhou Jamese Hardena, který dal 15 bodů, ji ovládli 39:22. Domácí se sice ve druhé části zvedli, ale do šaten odcházeli v poločase se ztrátou deseti bodů.

Po přestávce se ovšem Warriors rozjeli naplno a vývoj otočili. Výrazně k tomu přispěla zlepšená obrana a dobrá střelba dvojice Klay Thompson – Stephen Curry. Golden State druhou půli ovládli poměrem 64:25 a vynutili si rozhodující duel, jenž se odehraje v pondělí.

"Nevím, proč hrajeme takhle. Asi to je prostě část naší osobnosti," řekl po dalším obratu trenér vítězného týmu Steve Kerr a připomněl, že vyřazení hrozilo jeho svěřencům také před dvěma lety v semifinále. "Nechtěli jsme končit takhle a máme, co jsme chtěli," doplnil.

"Hádám, že po mně budete chtít, abych řekl, že jsem se pro takové zápasy narodil. Nevím, ale stoprocentně právě proto každý den trénuji, abych byl takových věcí schopen. Takže vlastně můžu říct, že jsem se pro to narodil," přidal s úsměvem Thompson, který nasbíral 35 bodů, a navíc zaznamenal 9 trojek ze 14 pokusů.

"Klay hrál neuvěřitelně. Ten kluk je jako stroj," uzavřel Kerr.

Finále Západní konference play-off NBA - 6. zápas:

Golden State - Houston 115:86, stav série 3:3.

Zdroj
ČTK, YouTube, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články