Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Golden State porazili Knicks, ti vstřelili pouhých 63 bodů

Oakland - Basketbalisté Golden State Warriors poprvé za posledních 60 let udrželi soupeře na 63 bodech a radovali se z jasné výhry. New York Knicks porazili 92:63. Ve šlágru pondělního programu NBA dokázalo San Antonio zdolat Oklahomu 105:93.

NBA
zdroj: ČTK/AP autor: Ben Margot

Do sestavy New Yorku se po třech utkáních vrátil Carmelo Anthony, ale ani jeho 14 bodů nepomohlo odvrátit potupnou porážku. Knicks naopak v třetí čtvrtině přišli o J. R. Smithe, jenž byl vyloučen za ostrý faul na Harrisona Barnese. Na nejvyšším vítězství Warriors v sezoně se podílel Stephen Curry 26 body, Klay Thompson přidal 23 a David Lee 21 bodů.

"Byl to večer naší obrany, ale chce to kombinaci skvělé defenzivy a někdy i (soupeřova) špatného útoku. Přál bych si ponechat všechny zásluhy, avšak dnes šlo o oboje dohromady," řekl trenér Golden State Mark Jackson. Knicks v utkání stříleli s úspěšností pouhých 27 procent.

Oklahoma vedla v San Antoniu v úvodu druhé čtvrtiny po trojce Kevina Martina o 13 bodů, ale v poločase už měli sedmibodový náskok domácí Spurs. Thunder se pak ještě v třetí části přiblížili na jediný bod, ale víc už nedokázali. Oklahoma v případě výhry mohla dostihnout Spurs na prvním místě Západní konference, ale místo toho na ně ztrácí dva zápasy. K výhře hostům nepomohlo ani 26 bodů Kevina Duranta a 25 bodů Russela Westbrooka. Domácí mužstvo vedl s 21 body a deseti doskoky brazilský pivot Tiago Splitter.

Podeváté v řadě zvítězil Denver, který si poradil s Phoenixem 108:93. Prvních 13 bodů Denveru v utkání zaznamenal pivot s řeckými předky Kosta Koufos, který si nakonec připsal osobní rekord 22 bodů a deset doskoků. Corey Brewer přidal 20 a Ty Lawson 19 bodů. Phoenix ještě tři minuty před koncem třetí části prohrával jen o dva body, ale poté odpadl. Nejlepším střelcem Suns byl Wesley Johnson s 18 body.

NBA:

Golden State - New York 92:63, Philadelphia - Brooklyn 106:97, Phoenix - Denver 93:108, San Antonio - Oklahoma City 105:93, Utah - Detroit 103:90.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články