Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ginzburg si pochvaluje B tým, do reprezentačního výběru zamíří hned sedm hráčů

Praha - Trenér českých basketbalistů Ronen Ginzburg se rozhodl z B týmu, se kterým nyní tři týdny trénoval, vzít hned sedm hráčů do reprezentačního výběru, kde budou bojovat o zařazení do konečného kádru pro kvalifikaci o mistrovství Evropy 2015. Šanci dostanou Patrik Auda, Jaromír Bohačík, Adam Číž, Aleš Chán, Tomáš Pomikálek, Jakub Šiřina a Kamil Švrdlík. Nominace A týmu bude oznámena ve čtvrtek 3. července.

Izraelský kouč Ginzburg, který se českého týmu ujal v prosinci, se rozhodl pro model s B týmem, aby poznal co nejvíce hráčů. Výběr složený zejména z hráčů české ligy vyhrál všechny čtyři červnové zápasy, když po Slovensku dvakrát porazil i reprezentanty do 20 let. Tentokrát nad nimi v Praze vyhrál 86:47.

"Jsem spokojený s průběhem kempu. Věřím, že některé hráče připravil pro účast v A týmu," řekl Ginzburg. "Na začátku jsem si nemyslel, že budu brát tolik hráčů do áčka, ale protože jsou určité problémy s nominací, tak jsem se tak rozhodl," uvedl.

Překvapivě dostal pozvánku do A týmu také zkušený pivot Chán, který původně nebyl ani v nominaci B týmu, ale v průběhu kempu nahradil zraněného spoluhráče z USK Jiřího Slavíka. Podobně jako ostravský rozehrávač Číž, který zastoupil Tomáše Macelu. "Nominace Aleše Chána může být pro někoho překvapením, ale v současné době máme problémy s dlouhými hráči," řekl Ginzburg.

Je nám líto, video expirovalo.
Ginzburg nominoval prvních sedm basketbalistů
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články