Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Gasol do sportovního důchodu nemíří. Uzavře kariéru v Lakers? Bylo by to lákavé, říká

Přestože oslaví v červenci už 40. narozeniny, chce se legendární Pau Gasol vrátit do NBA. Dvojnásobný vítěz nejprestižnější basketbalové soutěže nicméně nevyloučil ani možnost, že kariéru dohraje v Evropě. Kupříkladu v barcelonském dresu, v němž v roce 1998 začínal.

Pau Gasol (uprostřed) smečuje do koše v dresu San Antonia
zdroj: AP autor: Rick Bowmer

Po zranění nohy, které ho připravilo o účast na loňském mistrovství světa, v této sezoně nehrál. V novém angažmá si chce vybojovat účast na odložených olympijských hrách v Tokiu. V minulosti získal při čtyřech startech pod pěti kruhy dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

"Cítím se dobře. Získal jsem více času (díky odložení Her kvůli koronaviru) na to, abych se zotavil. Až začnu běhat a skákat, uvidím, jestli mi noha dovolí hrát znovu profesionálně basketbal," řekl španělským novinářům Gasol.

NBA vyhrál v letech 2009 a 2010 s Los Angeles Lakers a končit kariéru v jejich dresu by se mu líbilo. "Mám v plánu odehrát ještě jednu sezonu, když bude noha v pořádku. Poslední rok s Lakers je lákavý, stejně jako končit v Barceloně. Uvidíme, jaká bude realita," dodal Gasol, který hrál v NBA také za Memphis, Chicago, San Antonio a naposledy Milwaukee v ročníku 2018/19. Loni v červenci podepsal smlouvu s Portlandem, kvůli zranění však za Trail Blazers nenastoupil ani do jediného zápasu a v listopadu v klubu skončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články