Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Finálový turnaj Chance Tour 3x3 v Praze patřil polským týmům

Finálový turnaj Chance Tour v basketbalu 3x3 v Praze ovládly polské týmy. Mužstvo Epufloor A s bohatými zkušenostmi z World Tour v pražském finále porazilo jeden z českých reprezentačních výběrů Humpolec Bernard 21:15.

Finálové utkání žen Chance Tour v basketbalu 3x3
zdroj: ČTK

Velkou zásluhu na výhře polského kvarteta ve vokovickém areálu FTVS měl Michael Hicks, který proměnil šest dvoubodových pokusů z dálky. V sestavě ho doplnili Jakub Borowski, Adrian Mroczek-Truskowski a Piotr Niedzwiedzki. Humpolec hrál ve složení Jan Kratochvíl, Ondřej Dygrýn, Roman Zachrla a Vladimír Sismilich.

Americký rodák Hicks přiznal, že se jeho tým na finálového soupeře speciálně připravoval. "Humpolec je výborný tým se zkušenostmi z World Tour, na který jsme se museli připravit. Čekali jsme, že se s nimi potkáme ve finále, proto jsme ještě včera sledovali jejich aktuální zápasy na videu. Museli jsme se na vítězství hodně nadřít, rozhodně nejvíc na celém turnaji," řekl tahoun polského mužstva, které získalo prémii 40 tisíc korun.

Poloviční částku inkasovaly vítězky ženského turnaje z prvního výběru Polska, které ve finále zdolaly 16:11 český tým VVA ve složení Gabriela Mervínská, Pamela Effangová, Petra Pospíšilová a Tereza Motyčáková.

Vítězky hrály v sestavě Agnieszka Szottová-Hejmejová, Klaudia Sosnowská, Marta Mistygaczová a Martyna Cebulská. Třetí skončila česká reprezentace do 23 let Alžběta Levínská, Anna Rosecká, Kateřina Galíčková a Lucie Bolardtová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články